21.11.2018Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
CCMCCM - Benestar SocialBenestar SocialCCM - Benestar Social - Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
recomanem
pla d'igualtat de gènere al Maresme
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
memòria del Siad maresme 2017
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
logo siad maresmeEl SIAD Maresme és un servei d´informació i atenció a les dones que presta el Consell Comarcal amb el suport de l´Institut Català de les Dones. El nostre principal objectiu és afavorir les relacions d´igualtat entre homes i dones i amb aquesta finalitat, aspirem a convertir-nos en un espai de referència dels drets laborals, socials, personals i familiars de les dones del Maresme.

Telèfon: 93 741 16 22
A/e: siad.maresme@ccmaresme.cat|
Sol·licitud de visita / consulta / comentari

Tenim el plaer de convidar-vos a l'obra de teatre Ruth i Mercè-separades i què? el dia 25 de novembre a les 19:00 a Caldes d'Estrac.
Entrada gratuïta. Acte organitzat per l'ajuntament de Caldes d'Estrac i el Consell Comarcal del Maresme.
Hi ha 80 entrades reservades a la població maresmenca resident fora de Caldes. Es pot fer la reserva per telèfon.


més informació >

 


Amb la participació de 10 entitats i un total de 16 maresmenques de diferents pobles de la comarca es va iniciar el curs en igualtat de gènere.
més informació >

Ja està en marxa des del dia 08 d'octubre la formació en la creació i coordinació de la comissió transversal d'igualtat. La formació està adreçada a professionals de la comarca que treballen en temes d'igualtat.
més informació >

Dimarts passat dia 02 d'octubre es va iniciar el grup d'ajuda mútua Creant en cercle, organitzat pel SIAD Maresme. L'espai està adreçat a dones d'origen marroquí de la comarca i compta amb la col·laboració d'una mediadora intercultural per pal·liar dificultats d'idioma.
més informació >

Núria Parera

Periodista de professió, la Núria Parera ha treballat en mitjans de comunicació, ha escrit cantates i obres de teatre, ha fet de guionista per diferents sèries de televisió i ha publicat 6 contes. Us convidem a conèixer una mica més aquesta dona que quan es posa a escriure gaudeix de la feina com el primer dia.
més informació >

Teresa d'ArenysEl passat 8 de maig, el Consell Comarcal del Maresme va retre homenatge a l'escriptora arenyenca Maria Teresa bertran, en el marc de la III Trobada d'Escriptores del Maresme. Publiquem el parlament llegit aquell per l'escriptora guardonada recentment pel premi Crítica Serra d'Or 2018, per la seva importància.

Bona nit.

En aquest acte, que agraeixo de debò i no sé pas si em mereixo, he de recordar el mentor que va influir més en la meva formació poètica i amb qui potser tinc un deute: el poeta J. V. Foix de Sarrià.

Foix acabava de complir vuitanta anys i jo en tenia vint quan el vaig veure cara a cara. Era el curs 1972-1973 i la tràgica mort del crític literari i també poeta Gabriel Ferrater encara consternava alumnes i docents a les universitats barcelonines autònoma i central. Un dia de primavera el professor Ricard Salvat va convidar el mestre de Sarrià, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, a l’assignatura de literatura contemporània que impartia a la zona de Pedralbes. Les classes d’en Salvat eren tan amenes, que bastants joves de les facultats de Ciències travessaven la Diagonal per oir-les. Era un innovador, i això de posar un escriptor prestigiós a l’abast dels deixebles em penso que llavors només s’estilava a la Sorbona. A l’aula plena de gom a gom, regnava un silenci expectant. Val a dir que Foix era el poeta emblemàtic d’una generació que reaccionàvem, a principi dels anys setanta, contra el realisme històric de la dècada precedent, atrets, en poesia, pel llegat trobadoresc, l’exploració interior i la mètrica.
més informació >

 
Enllaços
línia 900 contra la violència masclista
Institut Català de les dones
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12