20.05.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
CCMCCM - Benestar SocialBenestar SocialCCM - Benestar Social - Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
realitat de les dones del Maresme
pla d'igualtat de gènere al Maresme
memòria d'igualtat
llei igualtat
eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves
diagnosi entitats
guia d'escriptores del Maresme
guia d'entitats
microcrèdits per a dones
punt lila
logo siad maresmeEl SIAD Maresme és un servei d´informació i atenció a les dones que presta el Consell Comarcal amb el suport de l´Institut Català de les Dones. El nostre principal objectiu és afavorir les relacions d´igualtat entre homes i dones i amb aquesta finalitat, aspirem a convertir-nos en un espai de referència dels drets laborals, socials, personals i familiars de les dones del Maresme.

Telèfon: 93 741 16 22
A/e: siad.maresme@ccmaresme.cat|
Sol·licitud de visita / consulta / comentari


subscripció al butlletí "Info Igualtat"


Avui amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia (que s'escau el 17 de maig), entrevistem a Heidi Perez, la més que coneguda mataronina per la seva lluita a favor dels drets del col·lectiu LGTBI, una lluita necessària i que va conquerint a poc a poc espai i reconeixement.
Des del gener del 2019, l'ajuntament de Mataró ha posat en funcionament el SAI, Servei d'Atenció Integral al Col·lectiu LGTBI, Amb la Heidi parlem d'això i de moltes altres coses.
més informació >

 

El passat dia 14 de maig es va celebrar a la sala de plens del Consell Comarcal del Maresme la primera sessió informativa sobre el Pacte d'Estat contra la violència de Gènere.
L'acte va comptar amb la participació de professionals de serveis com els Serveis Socials, Cossos de Seguretat, Salut i Igualtat de la comarca.
Es va dividir en dues intervencions, la primera sobre el context del pacte i les seves mesures a càrrec de l'advocada del SIAD Maresme, Jennifer Alvarez i la segona sobre recursos adreçats a víctimes de la Violència de gènere contemplats en el Pacte a càrrec de Elsa Salgado, tècnica en gestió i resolució de prestacions del sistema de la seguretat social, i altres Administracions públiques. 
més informació >

Convocatòria de l'Institut Català de les Dones 2019, termini de presentació el 30 de maig.


més informació >

Els poetes del Maresme (Voliana edicions, febrer 2019) és una recopilació de poetes de la comarca, del segle XVI fins el 31 de desembre del 2000. 

Amb paraules d’en Carles Duarte i Montserrat que en va fer el pròleg “el llibre dibuixa un mapa literari prou ric del Maresme i ens ajuda a descobrir els escriptors que hi ha darrere de noms de biblioteques, d’escoles, de premis literaris, de carrers”.

És un llibre realitzat gràcies al treball de dos autors i una autora, en diferents etapes: Isidre Julià Avellaneda (Mataró, 1922 – 2011), Josep Lladó i Pascual (Argentona, 1933) i Emília Illamola Ganduxé (Argentona, 1953).

El llibre conté un conjunt de 199 poetes entre els que han publicat llibres i els que no han publicat cap llibre però que efectuaven alguna activitat literària i/o han estat premiats. També hi trobem poemes d’autors i autores més destacades.

I què hi ha des les poetesses del Maresme?
més informació >

El dia 16 de maig a les 18:00, Dones reporteres organitzarà un debat sobre les polítiques d'igualtat a Mataró, amb representació dels partits polítics que es presenten el dia 26 de maig a les municipals de Mataró.

Fitxer Acrobat-PDF de (135,1kB)

Fitxer: Eleccions_26_de_maig__1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 135,1 kB


més informació >
Enllaços
línia 900 contra la violència masclista
Institut Català de les dones
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12