1.250 alumnes utilitzen el transport escolar al Maresme

 

Avui, amb la incorporació a les aules dels alumnes de secundària es dóna per tancat l’inici del curs escolar 2017/18 i la normalitat ha estat la tònica general pel que fa als serveis que gestiona el Consell Comarcal (transport, menjador, acollida i ajuts de menjador). En quant a beques de menjador, el CCM ja ha fet un primer atorgament de prop de tres milions d’euros.

El Consell Comarcal estrena aquest curs un nou sistema de gestió de les demandes de serveis educatius que facilita a les famílies la tramitació de sol·licituds i el pagament, a l’hora que agilitza la comunicació de l’administració amb les escoles, famílies usuàries i empreses prestadores del servei.

Tot i que la xifra d’usuaris va variant al llarg del curs, a hores d’ara hi ha 1.250 alumnes que utilitzaran alguna de les 36 rutes del servei de transport escolar per desplaçar-se des del seu domicili al centre docent. Aquesta xifra és molt similar a la del curs passat i les rutes s’estan reajustant amb les sol·licituds d’última hora.

El Consell Comarcal també cobreix les necessitats de servei de menjador escolar dels centres docents de la comarca. Aquest curs se serviran 550 àpats diaris en 7 escoles: Mar Nova (Premià de Mar), Sant Miquel del Cros (Argentona), Castell de Dosrius (Dosrius), Josep Maria Peramàs (Mataró), Ignasi Iglesias i Serra de Miralles (Tordera), Antoni Doltra i Mediterrània (Pineda de Mar), Mare de Dèu de Montserrat (Malgrat de Mar), Minerva (Calella) i Sant Pau (Sant Pol de Mar). 

El servei comarcal de menjador escolar és integral (cuina, hores de lleure i tramitació administrativa) i s’adapta a les necessitats de cada Centre. Els menús els elaboren dues empreses: Servei Àpats i Eurest Catalunya. La filosofia que regeix aquest servei és la del compromís amb el producte de temporada i de proximitat, tal i com es pot veure en el següent vídeo: