10 municipis del Maresme registren un saldo positiu de població estacional

 

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha fet públic l’anàlisi de les dades de població estacional a la comarca. L’informe, basat en les darreres xifres publicades per l’IDESCAT (Institut d’Estadística de Catalunya), corresponents a 2011, reflecteix una evolució favorable  de la població estacional al Maresme tota vegada que s’ha registrat un augment de l’11,49%. Aquest increment es concentra en 10 municipis de la comarca.

Les dades de població estacional mesuren el nombre de persones que hi ha en un territori i serveixen per veure les càrregues reals de població que suporten els municipis. En el càlcul s’hi inclouen les persones que hi resideixen, hi treballen, hi estudien o hi passen algun període de temps (vacances, estiueig, cap de setmana…etc). Segons aquests paràmetres, l’any 2011, el Maresme va registrar una població estacional a temps complet anual (ETCA) de 5.899 persones per dia, el que representa en termes relatius un increment de l’11,49% respecte a 2010.

Dels 30 municipis del Maresme, 10 registren una població estacional ETCA positiva, és a dir, que hi entren més persones (a temps complet anual) de les que en surten: Calella (6.344), seguida de Santa Susanna (4.750), Malgrat de Mar (3.652), Pineda de Mar (2.557), Sant Pol de Mar (804), Cabrera de Mar (537), Tordera (398), Canet de Mar (132), Arenys de Mar (124) i Sant Vicenç de Montalt (83). D’altra banda, hi ha 9 municipis que són indubtables emissors de població donat que la seva població estacional és negativa tots els trimestres de l’any: Alella, El Masnou, Mataró, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt.

Parlant en termes de població ETCA, és a dir, de la població present al municipi tenint en compte la població empadronada i els fluxos d’entrada i sortida del municipi, Santa Susanna arriba a les 8.067 persones, cosa que suposa el 243,2% de la població empadronada. En el costat oposat trobem  Tiana que és el municipi amb una proporció ETCA més baixa en termes relatius (un 87,3% sobre la població empadronada). És a dir, la població present en mitjana anual és un 13% inferior a la població empadronada.

Podeu ampliar la informació consultant l’anàlisi de població estacional elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: