17 municipis del Maresme ofereixen el servei de Mobilitat Internacional per a joves

 

Els Ajuntaments d’Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Òrrius, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar, amb el suport i coordinació del Consell Comarcal del Maresme, han posat en marxa de forma mancomunada el nou servei d’assessoria de Mobilitat Internacional per a joves. {X}

Aquest nou servei sorgeix de l’experiència que ja van dur a terme 8 ajuntaments de la comarca de l’octubre de 2012 a març de 2013 com a prova pilot. L’experiència va ser prou exitosa i ha afavorit que actualment siguin 17 ajuntaments els que hi participin mancomunadament.

La nova posada en marxa d’aquest servei té per objectiu millorar i ampliar els recursos que els serveis i equipaments juvenils posen a l’abast dels joves, amb la intenció de facilitar que els i les joves puguin disposar de més eines i oportunitats per plantejar el seu itinerari personal.

Es tracta de promoure i assessorar de manera personalitzada sobre  propostes relacionades amb estades internacionals de diversa tipologia: intercanvis interculturals, formació, voluntariat, feina, pràctiques, projectes europeus, estades professionals, etc. que permetin obrir el camp de possibilitats i oportunitats dels i les joves del Maresme. El servei s’adreça tant a joves a títol individual com a entitats i associacions juvenils i/o associacions que treballin amb joves.

El servei compta amb 3 espais d’atenció i assessoria presencial situats a 3 punts de la comarca: Vilassar de Mar  ( equipament juvenil Can Jorba) dimecres a la tarda , Mataró ( Oficina Jove del Maresme- Sidral, C.C Cabot i Barba) dimarts a la tarda/ divendres matí i tarda, Malgrat de Mar (Centre Cívic) dijous a la tarda. També es programarà una agenda  mensual de tallers sobre diferents temàtiques d’interès a diferents municipis vinculats amb el servei.

D’altra banda, els i les professionals dels Serveis de Joventut dels ajuntaments implicats, reben formació especialitzada en l’àmbit per poder atendre i facilitar una primera orientació als joves i entitats dels seus municipis.

A través del Facebook  del projecte es pot accedir a les notícies i activitats que es programen mensualment i a tota la informació i novetats del servei.