18 maresmenques es formen com a ajudants de cuina

 
18 dones d’Arenys de Mar, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar i Tordera han seguit el cicuit formatiu per a dones impulsat pel Consell Comarcal del Maresme en el qual han rebut formació general i específica com a ajudant de cuina. Les alumnes han rebut de mans de la Consellera de Benestar Social i Educació, Neus Serra, el diploma acreditatiu d’haver superat amb èxit l’etapa formativa.

 
Aquest circuit formatiu anava dirigit a la inserció laboral de dones amb problemes per accedir al mercat laboral donada la seva baixa formació. El programa l’han impulsat conjuntament el Pla Territorial de Ciutadania i Immigració i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del CCM dins el marc del projecte “Tejiendo Ciudadania”. Ha comptat amb el  finançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Europeu per la Integració.

L’objectiu d’aquests programa és facilitar la inclusió social de les dones participants a través de la seva incorporació al circuit formatiu o laboral més idoni a la seva situació i característiques. En els darrers dos mesos s’ha transformat el període d’inactivitat d’aquestes dones en una oportunitat per adquirir hàbits per al treball i una millora en la seva ocupabilitat.

Les participants, a més d’ampliar els seus coneixements bàsics en llengua i en informàtica, han obtingut el certificat de Seguretat Alimentària i han rebut formació en acollida, apoderament i inserció, emprenedoria i ajudant de cuina.