21 professionals de la comarca participen al taller de degradació i de conservació del patrimoni documental

El taller l’ha organitzat l’Arxiu Comarcal de Mataró

L’Arxiu Comarcal de Mataró ha reiniciat el cicle “Dissabtes a l’arxiu” amb l’organització del taller: “Causes de degradació del patrimoni documental i condicions per a la seva conservació”. El tema ha estat d’interès per als professionals del sector que han cobert totes les places disponibles.


21 arxivers, bibliotecaris de biblioteques especialitzades, col·laboradors de centres d’estudi i de museus van assistir el dissabte passat al taller “Causes de degradació del patrimoni documental i condicions per a la seva conservació”. En el decurs de la sessió, tal i com indicava el títol del taller, es van donar pautes per detectar quan un patrimoni documental està entrant en fase de degradació i què cal fer per conservar-lo.

El taller va combinar les exposicions teòriques amb l’apartat pràctic en el qual els assistents van poder veure exemples d’intervencions de restauració i fer pràctiques de neteja en sec de documents afectats de brutícia, de consolidació d’urgència per evitar perdre la documentació fragmentada i de materials de conservació i de protecció.

La sessió va està impartida per Carme Bello i Àngels Borrell, expertes en la conservació i restauració de llibres, de material d’arxiu i de documents gràfics.