22 ajuntaments i el Consell Comarcal comencen la campanya per frenar l’expansió del mosquit tigre

 

Per tercer any consecutiu el Consell Comarcal del Maresme està duent a terme una campanya de control de l’expansió del mosquit tigre. Tècnics del Consell estan actuant en els embornals sifònics (embornals que retenen aigua) de la via de pública dels 22 municipis que s’han sumat a la campanya. Els treballs consisteixen en l’aplicació de larvicida que, com el seu nom indica, actua sobre les larves impedint la seva eclosió.

El mosquit tigre, després d’haver colonitzat el Barcelonès i el Vallès Occidental, es va disseminar pel Maresme i el 2010 ja era present a la totalitat de municipis. El Consell Comarcal, conscient que només es pot actuar contra la plaga a partir d’una estratègia conjunta, va crear el Servei comarcal de control de mosquits i va planificar tota una sèrie d’actuacions encaminades a frenar-ne la seva propagació. L’aposta ha estat la de controlar la reproducció del mosquit mitjançant l’aplicació d’un larvicida específic en els principals punts de cria que es troben a l’espai públic (els embornals sifònics).

Aquest any, el CCM torna a repetir la campanya i ja està actuant en els 21 municipis que s’hi han adherit: Alella, Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Mataró, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de MarSanta Susanna, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. La campanya, que ha començat aquest mes de maig, es perllongarà fins l’octubre.

La lluita contra el mosquit tigre és cosa de TOTS

Tot i les actuacions que s’estan realitzant a l’espai públic, el Consell Comarcal recorda que per aconseguir frenar l’expansió del mosquit tigre cal la col·laboració ciutadana. Dins els espais privats hem de buscar tots els petits punts de possible acumulació d’aigua i hem de tenir cura perquè aquesta no estigui acumulada més enllà de 5 dies. Ho podrem fer seguint aquests senzills consells:

  • Posar, sempre que sigui possible, sota cobert tots els petits recipients per evitar que s’omplin d’aigua de pluja.
  • Buidar dos cops per setmana tots els recipients que estiguin a l’aire lliure i que tinguin aigua.

Podeu veure els llocs més habituals de posta d’ous dels mosquits tigres, CLICANT AQUÍ