26 professionals de la comarca participen al curs d’Orientació i Acompanyament dels Joves del Maresme


El passat dimecres 5 de maig es va iniciar el curs d’Orientació i Acompanyament dels joves del Maresme organitzat per la Xarxa TET Maresme amb el suport de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona
.

El curs es realitza els dies 5, 12, 19 i 26 de maig de 9.30h a 13.30h al Maresme Centre de Negocis. Hi participen 26 professionals de la comarca, provinents de diversos serveis d’Educació, Joventut, Promoció Econòmica i Serveis Socials que treballen en l’atenció als joves que es troben en processos de transició escola treball i amb necessitats d’orientació.

L’objectiu del curs, que imparteix el professor Màrius Martínez, és contruir un marc compartit de referència i actuació per desenvolupar accions d’orientació i acompanyament amb la població jove de la comarca.

Es treballarà sobre els conceptes més importants relacionats amb l’orientació i les transicions formatives i al món del treball tot analitzant la realitat social, formativa i laboral del Maresme. Es treballarà també sobre les possibilitats del treball en xarxa com a millor opció per a desenvolupar un bon procés d’orientació i acompanyament cap a trajectòries d’èxit entre aquells joves que presenten risc d’abandonament prematur dels estudis tant a l’ESO com a altres estudis postobligatoris.

Aquest curs, forma part del pla de treball de la Xarxa TET Maresme per aquest any 2010. El pla de treball es troba molt basat en aportar suport, eines i formació als i les professionals i municipis que treballin la temàtica de la TET o que vulguin endegar una tasca en aquest àmbit.