L’atur al Maresme baixa el mes d’abril per primer cop en nou mesos

  


El tancament del mes d’abril ha donat un cert respir a les dades d’atur. La xifra de persones sense feina a la comarca s’ha reduit de 871. Aquesta tendència descendent s’ha manifestat a 24 dels 30 ajuntaments del Maresme. Tot i això, la taxa d’atur de la comarca continua un punt per sobre de la de la província de Barcelona i de la mitjana de Catalunya.


Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, per primera vegada en 9 mesos s’ha detectat a la comarca una tendència a la baixa en el nombre de persones desocupades. L’abril es va tancar amb 36.539 aturats, 871 menys que el mes anterior. El col·lectiu de professionals en el qual s’ha detectat un augment de l’ocupació ha estat el del sector serveis (comerç, restauració, hostaleria….), cosa habitual en aquesta època de l’any per l’inici de les contractacions estivals. Aquest descens ha situat la taxa d’atur del Maresme en el 16,16%, 4 dècimes per sota de la registrada el mes de març. Tot i això, a la comarca continuem amb unes xifres d’atur per sobre de la mitjana de Catalunya (15,0%) i de la província de Barcelona (15,3%). Per municipis, només n’hi ha sis on ha continuat augmentant l’atur: Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Òrrius, Sant Iscle de Vallalta, Santa Susanna i Tiana. Pineda de Mar, tot i haver experimentat una reducció del nombre de persones aturades, continua encapçalant la taula de la taxa comarcal d’atur amb el 20,84%. Li segueix Mataró amb el 20,11%. Tordera ha aconseguit baixar del 20% i s’ha situat en el 19,95%. També superen la mitjana de la comarca: Malgrat de Mar (17,99%), Calella (17,27%), {N}Canet de Mar (16,78%), Palafolls (16,76%) i Premià de Mar{n} ( 16,21%).
Si voleu ampliar informació, podeu consultar el Report d’Atur del mes d’abril elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme:
 

Clic aquí per a pdf