3 treballadors van perdre la vida en accident laboral durant el primer trimestre de 2012

 

El nombre d’accidents laborals al Maresme s’ha reduït durant el primer trimestre de 2012, però ha augmentat el nombre de víctimes mortals. Segons l’informe trimestral que realitza l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, entre gener i març s’han comptabilitzat 749 accidents laborals, un 20,23% menys que durant el mateix període de 2011. La dada negativa la posa el nombre de víctimes mortals. 3 treballadors hi van perdre la vida.

El sector serveis és el que continua aplegant el major volum d’accidents laborals. Segons les dades recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local, aquest sector ha registrat el 62% del total d’accidents en el treball. Segueix la construcció amb un 20%, la indústria amb el 14% i l’agricultura amb el 4%.

En total, durant el primer trimestre de l’any s’han comptabilitzat 749 accidents durant la jornada laboral, una xifra sensiblement inferior a la del mateix període de l’any anterior (el 20,13% menys). El 65,42% dels sinistres comunicats afecten a homes (490 accidentats), mentre que les dones registren el 34,58% (259). El 99% del total d’accidentats han estat pronosticats de lleus, però s’han de lamentar 3 víctimes mortals.

Analitzant les dades, segons els paràmetres de l’índex d’incidència (l’índex que posa en relació el nombre d’accidents per cada 100.000 afiliats al règim general de la Seguretat Social), el percentatge de disminució de la sinistralitat laboral respecte al mateix període de 2011 se situa en el 16,40%, gairebé un punt per sobre del registrat al conjunt de Catalunya (15,69%).

Podeu accedir a l’informe trimestral elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, clicant sobre el document: