34 joves maresmencs es beneficiaran del Programa “Joves per l’Ocupació” que porta a terme el Consell Comarcal

 

Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Maresme du a terme el Programa d’Experiència Professional per l’Ocupació Juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació 2013-2015”. L’objectiu del programa es millorar l´ocupabilitat de les persones joves a partir d’una qualificació i unes competències professionals. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), per fons provinents dels Pressupostos Generals de l’Estat i pel Fons Social Europeu.

Aquest programa està adreçat a les persones joves de la comarca de 16 a 25 anys en situació d’atur, amb baixa qualificació o que han abandonat el sistema educatiu. Combina accions d’orientació, tutorització, seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional a les empreses i amb la possibilitat d’un contracte de treball d’un mínim de 6 mesos.

S’ofereix formació professionalitzadora de 350 hores i pràctiques de 80 hores en dos sectors d’activitat, el de l’hostaleria i el del comerç, amb els següents cursos:

  • Auxiliar de cuina i cambrer/a de restaurant i bar. La formació va començar l’1 d’abril de 2014
  • Auxiliar de magatzem i comerç. La formació va començar el 28 de març de 2014.

L’objectiu del programa es millorar l’ocupabilitat de les persones joves i proporcionar una qualificació i unes competències professionals, amb unes mínimes garanties d’estabilitat i futur professional. L’objectiu final és la contractació laboral dels joves dins del programa.

Han participat a la fase de selecció 144 joves del Maresme dels quals s’han seleccionat 34 joves provinents dels 22 Serveis Locals d’Ocupació dels ajuntaments de la comarca que participen en el programa que tindrà una durada fins l’abril del 2015.


“Aquest projecte està subvencionat pel SOC, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/293/2012 i modificada per l’Ordre EMO/270/2013”.