909 maresmencs i maresmenques menys a l’atur

 

El Maresme ha seguit la tendència general de Catalunya i durant el mes de maig ha registrat una nova reducció de l’atur.  Les dades oficials indiquen que la xifra de demandants de feina a la comarca s’ha reduït un 3,35% respecte al mes anterior i un 13,01% en la comparativa interanual. Aquesta disminució es reflecteix a tots els sectors econòmics, però, segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local, l’atur cada vegada s’està feminitzant més al Maresme. El 56,4% de les persones que busquen feina són dones.

 

La xifra oficial de persones aturades al Maresme és de 26.219. D’aquestes, 14.795 són dones i 11.424 homes. Des de 2013, la distància entre els dos sexe s’ha anant incrementant fins el punt que les dades del mes de maig indiquen que el 56,4% de l’atur comarcal és femení.

Més enllà de les xifres absolutes, la taxa d’atur també reflecteix aquestes diferències. La mitjana comarcal, que és del 13,28%, es redueix a l’11,% si analitzem el col.lectiu masculí i s’enlaira fins el 15,81% en el cas de les maresmenques.

Aquest comportament també queda reflectit en l’anàlisi de les persones que durant el mes de maig han abandonat la llista d’atur. De les 909 persones, 608 (el 66,88%) són homes i 301 (el 33,11%) dones. El ritme desigual de recuperació de l’ocupació també queda constatat a la comparativa interanual. El percentatge de disminució de l’atur és del 16,41% entre el col·lectiu masculí i del 10,19% entre el femení.

D’altra banda, l’anàlisi sectorial de les dades del mes de maig reflecteixen que la reducció de l’atur registrat ha beneficiat a tots els grups econòmics. L’agricultura és la que percentualment anota una disminució més elevada (l’11,20%), seguida del sector serveis (3,57), la indústria (2,56%), la construcció (2,00%) i el col·lectiu SOA (1,96%).

Baixant la lupa al terreny municipal, només han registrat un lleuger increment de l’atur 5 poblacions: Alella, Montgat, Òrrius,Sant Vicenç de Montalt. i Sant Iscle de Vallalta. Aquest darrer municipi és el que presenta una taxa d’atur més elevada (18,90%), seguit de Pineda de Mar amb un 18,63%. Alella, Cabrera de Mar i Tiana són els municipis amb menys desocupació. La seva taxa d’atur se situa per sota del 7%.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur interactiu que elabora l’Observatori de Desnvolupament Local del Consell Coamarcal del Maresme: