L’alcalde de Dosrius, Josep Jo, és el nou president del Consell Comarcal del Maresme

 
 


El Consell Comarcal del Maresme inicia el mandat 2007-2011 amb Josep Jo i Munné, alcalde socialista de Dosrius, com a president. Jo, que ja havia estat president comarcal en el període 1999-2003, ha rebut el suport del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), de Convergència i Unió (CiU) i d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). El Partit Popular (PP) i Iniciativa per Catalunya (IC-V) s’han abstingut.


El nou Consell Comarcal del Maresme es va constituir el 30 de juliol, si bé 3 dels 33 consellers comarcals hauran de prendre possessió del càrrec en el proper ple perquè no hi han pogut assistir. Tal i com havien anunciat els responsables comarcals de les diferents forces polítiques, el CCM ha canviat les aliances. En aquest sisè mandat, els consellers i conselleres del PSC, de CiU i d’ERC compartiran responsablitats de govern. El pacte al què han arribat les tres formacions suma un govern sòlid i d’àmplia majoria (27 dels 33 consellers i conselleres). El PP i IC-V han quedat a l’oposició. Els diferents portaveus comarcals, (Isabel Roig¨ d’ICV, Joan Manuel López del PP, Sergi Penedès d’ERC, Joan Mora de CiU i Esteve Terrades del PSC) han expressat el desig de poder arribar a acords de consens pel bé de la comarca i un dels reptes de futur al qual s’hi han referit més ha estat el de posar en pràctica les directrius establertes al Pla Estratègic Maresme 2015. Josep Jo ha fet una defensa del paper que juga el Consell Comarcal del Maresme, al qual se n’ha refererit com “un referent a tot Catalunya” i ha tingut paraules de reconeixement per als anteriors presidents i vicepresidents, consellers i conselleres comarcals i per al cos tècnic del CCM. Podeu accedir al seu discurs,  
clicant aquí Organització del CCM En el mandat 2007-2011, el CCM mantindrà dos vicepresidències. L’alcalde de Premià de Dalt, el convergent Joan Baliarda, serà el vicepresident 1r i Andreu Francisco, alcalde republicà d’Alella, el vicepresident 2n. Eladi Torres, ha estat ratificat com a gerent en mig de paraules de reconeixement a la feina feta. També continua l’estructura organitzativa de les tres àrees operatives en les quals estava dividida la funció tècnica, si bé amb alguns canvis de serveis. L’àrea de Territori i Medi Ambient serà liderada per Sílvia Tamayo, regidora del PSC de Canet de Mar; l’àrea de Serveis a les Persones, comptarà amb Montserrat Candini, regidora de CiU de l’ajuntament de Calella, com a consellera-delegada; i Promoció Econòmica i Serveis Educatius, serà responsabilitat de Bernat Costas, regidor d’ERC de Tordera. Andreu Francisco ha estat nomenat President de l’Escola Universitària del Maresme (EUM), organisme del qual serà director acadèmic Jordi Martí. Josep Maria Juhé, alcalde del PSC de Calella, serà el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.