A partir de setembre s’amplien les noves formacions de la Garantia Juvenil al Maresme

Amb la tornada de després de vacances s’activaran nous recursos de la Garantia Juvenil. La contractació de joves en pràctiques per part de les administracions locals, les estades de pràctiques LNT Mobility i les formacions professionalitzadores de la Cambra de Comerç són els recursos més destacats. 

La Garantia Juvenil s’adreça a persones joves d’entre 16 i 29 anys que no estan estudiant ni treballant i que estan en procés de recerca de feina o d’ampliació d’estudis. Proposa un seguit de recursos (formació, orientació i acompanyament en la definició de projecte professionals, contractes en pràctiques, pràctiques a l’estranger, etc.) que afavoreixen la inserció dels i les joves al mercat de treball o bé la millora de la seva formació i/o experiència laboral.

Els recursos a què poden tenir accés els beneficiaris de la Garantia Juvenil es resumeixen en tres àmbits en funció de les seves necessitats:

Les persones que vulguin accedir a qualsevol d’aquests recursos i encara no estiguin inscrites a la Garantia Juvenil, han de tramitar prèviament la seva inscripció. La inscripció es pot fer de forma àgil amb el suport de les tècniques impulsores de la Garantia Juvenil que tenim a Mataró i a la comarca del Maresme: per als joves de Mataró i per als joves de la resta del Maresme.

Algunes de les especialitats formatives que s’impartiran a la comarca del Maresme a partir del setembre són: Zelador/a sanitari/ària; Atenció sociosanitària; Ajudant de perruqueria i estètica; Instal·lació i manteniment de protecció contra incendis; etc. Aquestes formacions les impulsa la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona al Maresme. Pots consultar tota la seva oferta clicant aquí.

Les empreses que contractin joves beneficiaris de la Grantia Juvenil també poden obtenir avantatges i bonificacions en funció del tipus de contractació.