Ahir es va inaugurar l’exposició “Frente al espejo” a Canet de Mar

Ahir dia 20 de març, es va realitzar a Canet de Mar, l’acte d’inauguració de l’exposició “Frente al espejo” comissionat per la mataronina Sílvia Llanto. L’exposició recull la mirada de dones emprenedores d’origen estranger, del barri de Cerdanyola (Mataró) i les dinàmiques enriquidores que aporten al barri i a la societat, des de la interculturalitat.

 
   

La regidora d’Igualtat de l’ajuntament de Canet, Raquel Serra Lerga va obrir l’acte emmarcant-los dins el programa de la commemoració del Dia Internacional de la Dona del municipi, va explicar que és un acte que feia falta perquè les dones d’origen estranger formen una part important de la societat i pateixen problemàtiques afegides a les que pateixen les dones en general i calia parlar-ne.

Després la Silvia Llanto va posar les persones assistents en el context del desenvolupament del projecte d’exposició que ve per donar nom a una presència nova i enriquidora pel barri però inivisibilitzada, i que des de la posició de dona immigrada, racialitzada, mestissa, i un etc de caraterístiques, es pot aportar molt a la societat, sempre reivindicant el dret a la igualtat d’oprtunitats d’unes i altres.

Seguidament, la Núria Viñas de l’associació “Dones pel futur” va presentar el projecte “microcrèdits solidaris” per a dones en precarietat laboral, entre elles dones d’origen immigrat. Projecte que ja funciona en diferents municipis amb grups de dones que volen emprendre i necessiten suport tècnic, econòmic i de recolzament grupal. Hi va haver molt bona participació des del públic.

L’exposició “Frente al espejo” va comptar amb el suport de l’ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, totes dues institucions han estat represnetades en l’acte. Es pot visitar a la sala Ramon de Capmany del 20 al 24 de març. Veure més fotos AQUÍ