Arriba el moment de la maduixa que té gust de maduixa

Del 23 d’abril al 29 de maig, jornades gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta

 

Per Sant Jordi: un llibre, una rosa i, al Maresme, també maduixes. El 23 d’abril comencen les Jornades Gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta. Una edició que destaca per l’elevada participació de municipis. Són 10 les localitats maresmenques que ofereixen fins al 29 de maig degustacions i plats elaborats amb maduixes de la Vallalta, la maduixa com la d’abans, amb gust de maduixa.

Tot i que ja es pot consumir al llarg de tot l’any, és a la primavera quan la maduixa del Maresme gaudeix de les seves màximes qualitats aromàtiques i de dolçor. Aquesta fruita que s’ha convertit en icona del Maresme i que s’ha guanyat a pols la fama internacional per la seva qualitat serà la protagonista principal dels menús que, entre el 23 d’abril i el 29 de maig, serviran una seixantena de restaurants de la comarca i de les postres que prepararan una desena de pastisseries.

Les jornades gastronòmiques a l’entorn de la maduixa tradicionalment s’havien fet en els municipis productors: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Canet de Mar i Arenys de Munt. Aquest any, però, la maduixa ha trencat fronteres i també es podrà degustar en establiments de Cabrils, Pineda de Mar, Argentona, Vilassar de Mar i Premià de Mar. L’objectiu és doble. D’una banda, crear identitat territorial a partir dels productes autòctons i de l’altra, atraure el turisme de proximitat que cerca una gastronomia de qualitat.

El Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la Terra Maresme que rep el suport de la Diputació de Barcelona, han col·laborat en la organització i edicó del fullet que recull els establiments que hi participen, així com els productors de maduixa de la Vallalta i els artesans alimentaris de la comarca que utilitzen maduixes del Maresme en l’elaboració dels seus productes. També es poden veure les activitats complementàries organitzades pels municipis i 4 receptes per assaborir d’una manera diferent la maduixa de la Vallalta. Els plats estan acompanyats d’una proposta de maridatge amb caves i vins de la DO Alella.

Per veure les receptes facilitades pels restaurants: Sant Pau de Sant Pol de Mar (3 estrelles Michelin), Can Baladia d’Argentona, El Racó d’en Binu d’Argentona i Can Mingu de Sant Iscle de Vallalta, cliqueu sobre el document següent:

  

Per veure el programa de les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta al Maresme 2011, consulteu el programa:

 

Per fer una descàrrega més ràpida del document, podeu cliclar sobre el programa en baixa resolució: