Inici Documents InfoProductes

3 empreses de Productes de la Terra Maresme al Fòrum Gastronòmic

3 establiments del cens de Productes de la Terra Maresme participaran al Gastronòmic Fòrum Barcelona que se celebrarà del 18 al 20 d’octubre. En aquesta edició, el saló del foodservice i la gastronomia de Fira de Barcelona vol convertir-se en motor per a la reactivació econòmica del sector amb el tema central de la sostenibilitat.

Productes de la Terra Maresme estarà representat per COC Ludoteca Gastronòmica, la Cuina de la Iaia i Imchi Brewery.

COC Ludoteca Gastronòmica és una empresa familiar especialitzada en l’elaboració artesanal de croquetes. Actualment ofereix una cinquantena de varietats. La innovació i la creativitat culinària també l’apliquen -des de l’obrador ubicat a Mataró- als seus canelons, xurros de patata, lassanyes, bunyols i fumets.

La Cuina de la Iaia és també una empresa familiar ubicada a Argentona que elabora artesanalment croquetes amb productes 100% naturals.

Oferix una extensa i variada carta de croquetes amb carn, amb peix, vegetarianes, veganes i dolces.

Imchi Brewery és el projecte d’un grup d’amics amants de la bona cervesa que, des de Cabrera de Mar, elaboren diferents varietats “del Maresme per al món”.

Benvinguts a pagès tanca edició amb nota alta

En una edició especial després de l’aturada provocada per la pandèmia, però encara amb restriccions de visites, les explotacions i establiments agroalimentaris del Maresme tanquen la seva participació en el Benvinguts a Pagès amb satisfacció. Al llarg del cap de setmana, 745 persones s’hi han acostat per conèixer més d’aprop d’on provenen els aliments que portem a taula.

En aquesta ocasió, el Maresme ha estat present en el Benvinguts a Pagès amb 2 explotacions agràries, 2 cellers, 1 establiment d’elaboració artesanal de melmelades i les activitats complementàries programades per la Cooperativa Agrària de Tordera. També s’hi van sumar 12 restaurants i 4 allotjaments de la comarca.

Explotacions agrícoles

Les 2 explotacions agràries que han participat a l’edició 2021 de Benvinguts a Pagès han estat l’Horta Pla de Munt i l’Horta EquisFruits.


L’Horta Pla de Munt, a Palafolls, és una explotació agrícola ecològica i familiar que ofereix una gran varietat de producte: fonoll, carabasses, pastanagues, pebrots..

l’horta EquisFruits es troba a la masia argentonina de Can Pins. Les persones que la van visitar van poder fer un recorregut per l’explotació i veure una bona mostra de tots el seus productes. A més, petits i grans van gaudir d’un magnífic espectacle dels seus cavalls.

Cellers

La Denominació d’Origen Alella va estar present en el Benvinguts a Pagès amb 2 cellers: Alta Alella i Quim Batlle que van oferir una visita guiada per les vinyes i van explicar els secrets del bon vi.

Alta Alella (Alella) va explicar als visitants els entramats de l’agricultura ecològica, les varietats de raïm, els diferents procesos de fermentació (en àmfores, fusta o dipòsits d’acer) i, com no podia ser d’altra manera, la visita va finalitzar amb una degustació de diferents varietats de vi blanc i del cava Laietà molt fi al paladar i amb un envàs estilitzat que recupera l’estil de les ampolles de cava que s’utilitzaven a Alella fa 50 anys.

El Celler Quim Batlle ubicat a Teià, en un entorn únic com és la Serralada de Marina on el material mare és el granit que facilita el drenatge de l’aigua i aporta mineralitat, va explicar la història de la Familia Quim Batlle, un negoci familiar que manté la tradició. La visita va cloure amb una cata dels vins que s’elaboren a partir del raïm que produeixen les 3 hectàrees de la finca.

El món de les melmelades artesanes

L’empresa Melmelària de Tiana està regentada per l’emprenedora Cristina Martorell que elabora les melmelades artesanalment a partir dels productes que cultiva en el seu hort. La melmelada de vi negre i de pera amb nou moscada acompanyada de bastonets i formatge va fer les delícies dels visitants.

Activitat complementària

Com activitat complementària vam podem visitar la Cooperativa Agrària de Tordera que ven els productes ecològics i locals del diferents pagesos.

Més establiments participants

L’edició 2021 de Benvinguts a Pagès també ha comptat amb la participació de 4 allotjaments: Cabanes Dosrius, Hostal Portofino, Turisme Rural Can Rosich i Vila Arenys Hotel i 12 restaurants:  (Cal Víctor, Can Talamàs, El Turó, Espai Rural Cuina, L’Era Restaurant, La Morera, Món La Cata, Ragú Restaurant, Can Roca Tiana, Collsacreu “El Mirador dels Arenys des de 1963”, Els Garrofers i Tresmacarrons.

Celler Quim Batlle
Melmelària
Vinyes Alta Alella
Horta Equisfruits

Horta Pla de Munt

El Maresme es bolca amb el Benvinguts a Pagès

Se celebrarà el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre

La sisena edició del Benvinguts a Pagès és molt especial. Recupera la presencialitat després de la celebració virtual de l’any passat a causa de la COVID-19.

Durant el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre les explotacions agrícoles, ramaderes i pageses tornen a obrir les portes per donar a conèixer a les persones consumidores d’on provenen els aliments que portem a taula. Això sí, cal fer reserva a la pàgina de Benvinguts a Pagès i a hores d’ara moltes explotacions i establiments del Maresme ja han penjat el cartell de “complet”.

En aquesta ocasió, el Maresme ofereix visita a 5 explotacions: Alta Alella, Can Pins, Celler Quim Batlle, Horta Ecològica Pla de Munt i Melmelària; Agrària Baixa Tordera ha programat diferents activitats; 4 establiments (Cabanes Dosrius, Hostal Portofino, Turisme Rural Can Rosich i Vila Arenys Hotel) ofereixen ofertes d’allotjament i 12 restaurants (Cal Víctor, Can Talamàs, El Turó, Espai Rural Cuina, L’Era Restaurant, La Morera, Món La Cata, Ragú Restaurant, Can Roca Tiana, Collsacreu “El Mirador dels Arenys des de 1963”, Els Garrofers i Tresmacarrons) se sumen a la celebració amb menús especials

Benvinguts a Pagès tot l’any

Tot i que la festa grossa de la pagesia catalana se celebrarà aquest cap de setmana, hi ha oportunitats per acostar-se al món de pagès al llarg de tot l’any.

Al Maresme hi ha 5 explotacions visitables:l’ Aula d’entorn rural Can Turon, Can Marpons, el Celler Quim Batlle, el Celler Talcomraja i l’Horta ecològica Pla de Munt

Benvinguts a Pagès és una iniciativa que ens permet redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Al Maresme compta amb el suport del Consorci de Promoció Turística i del Consell Comarcal del Maresme a partir del projecte Productes de la Terra Maresme.