L’edició 2024 del Benvinguts a Pagès presenta 7 propostes al Maresme

Torna la Festa de la Pagesia. L’edició 2024 del Benvinguts a Pagès se celebrarà el cap de setmana de l’1 i 2 de juny amb la participació de més de 430 explotacions agroalimentàries, elaboradores i elaboradors alimentaris i restaurants a tot Catalunya que acosten la població a l’origen dels aliments locals.

En aquesta edició, el Maresme ofereix 7 propostes per gaudir de la festa de la pagesia:

– Melmelària (Elaboradora): Una empresa d’elaboració de melmelades i chutneys a Tiana, amb venda i degustació, oferint tallers per a nens i tastos de productes locals.

Esquis Fruits – Can Pins (Productors): Una petita explotació agrícola familiar amb una gran proposta de productes de temporada i una granja que podrán visitar.

L’Hort d’en Dídac (Productors): Dedicats a una agricultura ecològica i regenerativa per reduir l’impacte ambiental. Oferint verdures fresques amb venda directa i lliurament a domicili.

Lasal del Varador (Restaurant): Restaurant ecològic davant del mar, situat al passeig Marítim de Mataró, on es pot gaudir d’una cuina mediterrània que segueix la filosofia Slow Food. Tapes, arrossos i còctels acompanyats de bona música.

Ca L’Andreu (Allotjament): Una eco-masia del segle XV amb una ubicació privilegiada en el marc del parc natural de la Serralada de Marina. Rodejada de bosc, horta ecològica i jardí mediterrani i a només 5 km del mar

– Cabanes Dosrius (Allotjament): Ecohotel que ofereix una experiència sostenible dalt dels arbres, amb sopars casolans amb productes de proximitat i activitats de benestar.

– Hotel Vila Arenys (Allotjament): Hotel boutique a Arenys de Mar que combina comoditat i elegància, oferint una estada luxosa amb vistes a la ciutat i al mar.

Durant aquest cap de setmana, els visitants tindran l’oportunitat de conèixer els productors locals i gaudir de tastets de productes frescos del Maresme i altres comarques. A més, els restaurants participants oferiran una selecció de plats elaborats amb ingredients de proximitat, posant de relleu la riquesa gastronòmica gràcies als productes del territori i de proximitat.

Benvinguts a Pagès La Festa promou la connexió entre el camp i la ciutat, subratllant la importància de valorar i preservar la tradició agrícola local. És una oportunitat per a totes les persones que desitgen conèixer millor la pagesia del Maresme i gaudir dels seus productes de primera qualitat.