Inici Documents Actualitat

La confecció de peces de vestir recupera musculatura laboral al Maresme

El tèxtil maresmenc és el segon subsector més important de la comarca en termes de facturació i representa més d’una cinquena part del volum de negoci total del sector a la província de Barcelona. Després de les cícliques crisis que ha patit i del gran sotrac que va representar l’aturada econòmica de la Covid-19, les dades comencen a ser esperançadores.

L’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal indica que el sector encara no ha recuperat les xifres prèvies a la crisi sanitària i econòmica de 2020, però s’hi acosta. Va tancar 2022 amb una mitjana de 5.178 llocs de treball, un 0,82% més que l’any anterior.

La majoria d’aquests llocs de treball són de caràcter assalariat (el 84,4%) i en menor grau són autònoms (15,6%). Respecte d’un any abans, ha augmentat el nombre de llocs assalariats un1,3%. En canvi, han disminuït els d’autònoms un 1,5%. També han disminuït en prop d’un 4% els comptes de cotització amb alguna persona assalariada situant-se en 416.

En relació al 2021, l’evolució de llocs de treball ha estat diferent per a cadascuna de les divisions que conformen aquesta branca d’activitat econòmica; han disminuït lleument en els cas de la Indústria tèxtil (-0,04%), però han repuntat un 1,54% en la Confecció de peces de vestir.

La confecció, que concentra el 54,7% del total de llocs de treball del tèxtil maresmenc, va tenir una evolució negativa en el trienni 2019-2021, amb un sotrac important l’any 2020 arran de la pandèmia (-13,95%). Però l’any 2022 ha incrementat un 1,54% i ha trencat doncs, amb aquesta tendència negativa iniciada el 2019. El volum de llocs de treball ha estat de 2.832 de mitjana, el 81,53% dels quals han estat assalariats.

El personal assalariat a la confecció maresmenca ha augmentat un 2,62% l’any 2022 respecte de l’anterior amb una mitjana de 2.309 llocs de treball a la comarca. D’aquesta manera, la divisió de la confecció de peces de vestir trenca la sèrie de tres anys seguits amb descensos que van arribar al 15,40% l’any 2020.

En el cas del personal autònom el comportament ha estat diferent ja que ha experimentat una reducció del 2,97% respecte del 2021. Cal tenir en compte que aquest any la mitjana de treballadors autònoms en aquesta divisió havia repuntat després de 5 anys de descensos. Les xifres de 2022 situen en 523 el nombre de persones autònomes que treballen a la confecció de peces de vestir al Maresme.

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’informe “Indústries tèxtils al Maresme-2022” elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme celebra el seu desè aniversari amb una cita a Premià de Mar

El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme està d’aniversari. Fa 10 anys que es va crear per oferir a les persones joves de la comarca l’oportunitat d’explorar el món i conèixer diferents cultures a partir de tots els recursos disponibles: estudis, feina, intercanvis juvenils, camps de treball…

Coordinat pel Consell Comarcal del Maresme i amb la participació de 24 municipis, ofereix assessoria presencial i online, tallers i tota mena d’activitats que faciliten informació al jovent que busca alternatives a l’estranger.

A títol d’exemple, l’any passat va programar tallers que van arribar a més d’un miler de persones i va assessorar 181 joves. Les assessories online es complementen amb les presencials que es realitzen descentralitzadament a la comarca. En concret, a Can Jorba (Vilassar de Mar), a Ca n’Humet (El Masnou), a l’Espai Jove Can Saleta (Calella) i al Centre Cívic Cabot i Barba (Mataró).

Celebració del 10 anys a Premià de Mar

El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme commemorarà els seu desè aniversari el proper 8 de juny amb activitats a l’Espai Jove Can Salamó (carrer de la Plaça, 65) de Premià de Mar.

A partir de les 17:30h, ss’oferiran les següents activitats:

 • Living library, a càrrec de Culture Clash BCN
  Parla amb joves que han viscut d’experiències diverses! Cada participant serà un llibre!
 • Participa en el test del Joc de Mobilitat Internacional
  Explora diferents oportunitats a l’estranger a través d’una dinàmica de joc que s’ha creat de manera col·laborativa amb joves del Maresme
 • També podràs visitar l’Exposició REPTES

El Maresme tria 458 electes el 28 de maig, 4 més que en els comicis de 2019

Prop de 350.000 persones tenen dret a vot en les eleccions municipals que se celebraran diumenge i que determinaran la composició dels 30 plenaris del Maresme i del Consell Comarcal en els període 2023-2027.

En el proper mandat, la comarca del Maresme passarà de 454 a 458 electes. L’augment de població d’Alella -que ha superat els 10.000 habitants- ampliarà el consistori de 13 a 17 representants. Als 29 ajuntaments restants de la comarca es mantindrà el mateix nombre d’electes que oscil·la entre el 7 d’Òrrius i els 27 de Mataró.

El nombre d’electes en un ajuntament es determina a partir de la població de cada municipi en funció dels següents criteris:

• Fins a 100 residents: 3 electes

• De 101 a 250: 5 electes

• De 251 a 1.000: 7 electes

• De 1.001 a 2.000: 9 electes

• De 2.001 a 5.000: 11 electes

• De 5.001 a 10.000: 13 electes

• De 10.001 a 20.000: 17 electes

• De 20.001 a 50.000: 21 electes

• De 50.001 a 100.000: 25 electes

 • De 100.001 en endavant, un regidor/a més per cada 100.000 residents o fracció.

Menys candidatures que al 2019

En aquesta convocatòria electoral es presenten un promig de 6,6 candidatures per municipi al Maresme. En total concorren 198 llistes electorals, 20 menys que al 2019. Les localitats on es presenten més candidatures són Mataró (11) i El Masnou (10); i els que tenen menys llistes electorals són Òrrius (3) i Caldes d’Estrac i Sant Iscle de Vallalta (4 en cada municipi).

Un cas paradigmàtic és Sant Vicenç de Montalt on, per configurar un plenari de 13 electes, es presenten 9 candidatures.

Constitució dels nous ajuntaments

Els nous plenaris municipals es constituiran el 17 de juny o 7 de juliol segons hi hagi o no recursos

Eleccions municipals i Consell Comarcal del Maresme

Les eleccions municipals que se celebraran diumenge també determinaran la composició del Consell Comarcal del Maresme. Un cop constituïts els 30 ajuntaments de la comarca, la junta electoral provincial (JEP) assignarà a cada un dels partits, de les coalicions, de les federacions, de les agrupacions d’electors o de les associacions d’agrupacions d’electors que hagin obtingut el 3% o més dels vots en la comarca el nombre de llocs que els corresponen al Consell Comarcal.

Per repartir els 33 escons que composen el Consell Comarcal del Maresme s’aplica la següent fòrmula:

 1. Es calcula el percentatge de conselleres i consellers que correspon a cada partit, coalició, federació o agrupació sobre el total de regidors i regidores de tots els ajuntaments de la comarca.
 2. Es calcula el percentatge de vots que correspon a cada partit, coalició, federació o agrupació sobre el total dels vots emesos a la comarca.
 3. Es multipliquen els percentatges del primer pas (electes) per 1/3 i els del segon criteri (vots) per 2/3, i se sumen els resultats.
 4. S’ordenen en columna els partits, les coalicions, les federacions i les agrupacions, de més gran a més petit, d’acord amb el percentatge compost definit en el tercer pas.
 5. Es divideix el percentatge compost de cada formació política per un, dos, tres o més, fins a 33 seguint la metodologia de la llei d’Hondt
 6. Els llocs s’atribueixen a les llistes a les quals corresponen els quocients més alts i es procedeix a l’atribució per ordre decreixent.

Són els partits, les coalicions, les federacions i les agrupacions que hagin obtingut representació al Consell Comarcal les que triaran entre els seus regidors i regidores les persones que configuraran el plenari comarcal.

Si tots els ajuntaments del Maresme es constitueixen el 17 de juny, el Consell Comarcal ho farà a l’entorn del 17 de juliol.

Dues emprenedores maresmenques presenten els seus productes alimentaris a la Fira d’economia verda i circular de Granollers

L’emprenedoria femenina dedicada al sector agroalimentari va guanyant pes i les dones cada vegada tenen un paper més actiu a la Xarxa de Productes de la Terra Maresme.

Dues maresmenques que s’han reinventat laboralment apostant per un negoci de proximitat, qualitat i amb productes de la terra, la Cristina Martorell (Melmelària) i la Serena Cantieri (El Desig Pastissers), han estat presents a la Fira d’economia verda i circular de Granollers.

Concretament, han presentant amb força éxit els seus productes al pavelló Menjar Bé destinat a mostra agroalimentària del producte local per fer arribar al públic la cultura d’una alimentació responsable. Uns valors amb els quals encaixen a la perfecció els productes eleborats per Melmelària i El Desig Pastissers.

Melmelària

Desde Tiana, la Cristina Martorell elabora des de 2013 melmelades, chutneys i salses artesanals que comercialitza sota la marca de Melmelària. Molt curosa amb l’origen i la qualitat de la matèria prima, ofereix més de 70 referències amb productes tant innovadors com la melmelada de calçots i la incorporació recent d’una línia de melmelades sense sucre.

Aquesta emprenedora que fa 10 anys va fer una aposta per convertir la seva passió en lloc de treball ja va marcar la singularitat del seu negoci amb la seva primera i icònica melmelada elaborada amb maduixes del Maresme.

El negoci està en expansió i col.labora activament amb altres productors de la Xarxa de Productes de la Terra.

El Desig Pastissers

Amb seu a Canet de Mar, El Desig Pastissers també celebra aquest any el seu desè aniversari utilitzant en les seves elaboracions productes exclusivament catalans (farines de Girona, xocolata Blanxart de la línia per professionals, maduixes del Maresme….).

La Serena Cantieri, elaboradora i cara visible del negoci que comparteix amb la seva parella, ha sabut donar un nou enfocament a la pastisseria amb productes aptes per tot tipus de paladars i necessitats ja que molts són sense lactosa i vegans, però sense sacrificar ni una mica de sabor.

El currículum de la Serena Cantieri està ple d’èxits. Va ser la primera de la seva promoció a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i primer premi al millor treball d’investiació científica del Grau Superior de Pastisseria pel seu estudi sobre l’aplicació de noves proteïnes vegetals per la elaboració de pastisseria vegana. A més, els seus productes han assolit una molt bona puntuació en tots els concursos als quals s’han presentat.

Igual que Melmelària, El Desig Pastissers comparteix secrets culinaris oferint tallers per mostrar el procés d’elaboració dels seus productes.


Curs: “Presenta els teus impostos per internet i estalvia temps i diners”

El Consell Comarcal del Maresme ofereix una nova formació ònline per a persones auònomes professionals i microempreses que les dotarà d’una major autonomia en la gestió dels seus impostos i les ajudarà a estalviar-se costos d’administració. El taller, que porta per títol “Presebta els teus impostos per internet i estalvia temps i diners” es desenvoluparà en dues sessions: el 2 i el 6 de juny.

L’objectiu del taller és que les persones autònomes professionals i les microempreses a través l’elaboració d’un cas pràctic adquireixin una metodologia de registre, càlcul i presentació dels seus models tributaris per la seu electrònica de l’Agència Tributària. 

És una formació que va adreçada a persones empresàries individuals i/o autònomes professionals independents que tinguin interès a conèixer la mecànica dels seus impostos, o que hagin realitzat el taller d'”Aspectes fiscals i comptables que els autònoms han de conèixer sobre el seu negoci” i vulguin aprofundir en la part pràctica de la presentació dels seus impostos. 

METODOLOGIA 

Hem dissenyat una eina de suport en format excel que facilita el compliment de les obligacions comptables i fiscals dels petits negocis. Es tracta d’un full de càlcul que compleix amb els requisits tècnics i legals que imposa l’Agència Tributària, i que la persona autònoma pot anar emplenant per obtenir d’una forma fàcil i gratuïta els llibres de registres obligatoris a l’efecte de la normativa de l’IRPF i de l’IVA, així com els resultats dels models tributaris trimestrals i anuals que hauran de presentar a l’Agència Tributària.

Aquesta eina es lliurarà a les persones assistents perquè la integrin en la gestió del dia a dia del seu negoci i les ajudi a controlar les xifres de la seva empresa i, a la vegada, a complir amb les obligacions comptables i fiscals.   

CONTINGUTS

Sessió 1 

1- Explicació de conceptes claus per a la presentació dels impostos: epígrafs d’activitat, béns d’inversió, despeses deduïbles, etc. 

2- Presentació del cas pràctic i explicació del funcionament del full de càlcul dels llibres registres. 

3- Resolució del cas pràctic en estimació directa simplificada d’IRPF: registre comptable, càlcul i presentació dels models 130 i 100. 

4- Resolució del cas pràctic en estimació objectiva d’IRPF: càlcul i presentació dels models 131 i 100. 

Sessió 2 

1- Resolució del cas pràctic de retencions de treballadors/es i professionals: càlcul i presentació dels models 111 i 190. 

2- Resolució del cas pràctic de retencions d’arrendaments: càlcul i presentació dels models 115 i 180. 

3- Resolució del cas pràctic en règim general d’IVA: registre comptable, càlcul i presentació dels models 303, 390, 349 i 348. 

4- Resolució del cas pràctic en règim simplificat d’IVA: registre comptable, càlcul i presentació dels models 303, 349 i 347.  

DURADA

2 i 6 de juny de 9:30h a 13:30h.

INSCRIPCIONS

Aquesta formació està subvenicionada al 100% i no té cost per a les persones que la segueixin.

Per accedir-hi cal enviar al Consell Comarcal del Maresme aquest formulari:

Dades laborals i de formació

Dades de l'empresa

Com us heu assabentat d'aquest curs?

Clàusula de tractament de les dades personals i d’ús d’imatge

En compliment del què disposa la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals (Reglament (UE) 2016/679 de 27 d’abril de 2016 (RGPD), la Llei Orgànica 3/2018 de 5 de desembre (LOPDGDD) i el dret a la pròpia imatge (Llei Orgànica 1/1982 de 5 de maig) els informem que el Consell Comarcal del Maresme, per a portar a terme aquesta formació haurà d’efectuar fotografies o captures de pantalla durant la connexió online on poden ser identificables amb la finalitat de poder justificar la realització d’aquesta activitat formativa a fi i efecte d’obtenir subvencions por part d’organismes públics. Així mateix, es tractaran les seves dades personals (nom, cognoms, adreça de correu electrònic, telèfon) per a oferir el servei de formació amb finalitzats organitzatives i administratives. Aquestes dades es conservaran mentre duri la finalitat per a la què s’han obtingut i sempre que no exerceixi el dret que els empara. No es comunicaran a tercers, exceptuant por obligació legal o a fi i efecte de justificar i obtenir subvencions per a la realització de l’activitat formativa, ni tampoc es realitzarà cap transferència internacional de dades sense el seu consentiment previ. Una cop les dades personals incloses les imatges ja no siguin necessàries, aquestes es guardaran degudament bloquejades amb les mesures de seguretat pertinents. Així mateix, els informem que tenen dret a sol·licitar l’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les dades, la limitació i oposició al seu tractament dirigint-se al Consell Comarcal del Maresme amb seu a Mataró, Plaça de Miquel Biada, núm. 1, correu electrònic maresme@ccmaresme.cat juntament amb una fotocòpia del seu DNI o document anàleg en dret, indicant el tipus de dret que volen exercir. Tenen dret a retirar el consentiment cedit en qualsevol moment. La retirada del consentiment no afectarà a la licitud del tractament efectuat prèviament. També tenen dret a presentar una reclamació, si consideren que el tractament de dades personals no s’ajusta a la normativa vigent, davant l’Autoritat de control (www.agpd.es). Amb la signatura del present document, el sota signant es considera informat i atorga el seu consentiment per a el tractament mencionat. Nom i cognoms participant: DNI: Signatura Data


El Maresme es manté com la cinquena comarca catalana amb més renda per habitant

Alella i Cabrils entre els 5 municipis catalans amb una renda per càpita més elevada

Les darreres dades publicades, corresponents a 2020, indiquen que la renda familiar bruta disponible al Maresme supera en 300€ la catalana i se situa en els 17.900€ per habitant de mitjana. Aquesta xifra representa un descens de 500€ respecte a 2019. Cal tenir en compte que les dades fan referència a l’any de l’esclat de la Covid-19 i els seus efectes negatius sobre l’economia es mostren a totes les comarques, a excepció del Pla d’Urgell que registra un increment de l’1,33% respecte a l’any anterior i la Ribera d’Ebre el Pla de l’Estany que mantenen resultats.

L’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal a partir de les dades publicades per IDESCAT indica que el descens experimentat pel Maresme és inferior al registrat en el conjunt de Catalunya. En termes percentuals, la renda per càpita al Maresme va disminuir un 2,72% davant del 3,30% registrat a Catalunya.

Les dades de 2020 tornen a situar el Maresme com la cinquena comarca amb una renda més elevada. La superen el Barcelonès, el Baix Llobregat, Vallès Occidental i Garraf.

En relació al 2019, la renda per càpita ha disminuït pràcticament en tots els municipis de la comarca menys a Santa Susanna, Premià de Dalt i Vilassar de Dalt on ha incrementat un 41,72%, 16,06% i un 2,78% respectivament, i Sant Andreu de Llavaneres on s’ha mantingut igual. Arenys de Mar ha experimentat el descens més intens (-15,05%).

D’altra banda, Alella i Cabrils tornen a encapçalar el rànquing de poblacions maresmenques amb major renda per càpita i, de fet, es mantenen entre les cinc localitats catalanes amb una renda per habitant més elevada.

A Alella, les dades indiquen que la renda per càpita és de 26.400 euros i a Cabrils de 25.700€. Van seguits de Premià de Dalt (25.300€), Cabrera de Mar (24.200€), Tiana (23.700€), Teià (23.600€), Santa Susanna (23.100€), Vilassar de Dalt (22.200€) i Sant Andreu de Llavaneres (21.900€).

El Maresme, però, és una comarca de contrastos registrant-se un diferencial de 12.400 euros entre les dues localitats amb valors extrems (Alella – Pineda de Mar). Pineda de Mar és el municipi maresmenc amb una renda per càpita més baixa (14.000€/habitant). Per la banda baixa segueix Calella (14.200€), Tordera (14.300€) i Malgrat de Mar (14.900€).

Podeu ampliar aquesta informació, consultant l’informe Renda Bruta Familiar Disponible-2020 elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme

El Consell Comarcal posa en marxa la tramitació telemàtica dels ajuts de menjador escolar per als municipis de Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt

Les famílies residents a Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt ja poden presentar telemàticament la sol·licitud d’ajut de menjador escolar per al curs 2023-2024. Aquests 2 municipis formen part de la prova pilot que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Maresme per facilitar que les famílies tinguin al seu abast la possibilitat de realitzar aquest tràmit sense necessitat de desplaçar-se al seu ajuntament. Aquest sistema, que conviu amb el presencial, s’ha activat avui.

Com fer la tramitació?

Les persones residents a Sant Andreu de Llavaneres o Sant Vicenç de Montalt poden accedir al tràmit electrònic de sol·licitud d’ajuts individuals de menjador entrant al Portal de Tràmits del Consell Comarcal del Maresme.

Abans de començar la tramitació, cal que tinguin escanejada la següent documentació:

 • Document d’identificació de tots els membres de la unitat familiar: Fotocòpia del DNI/NIE/Passaport/Llibre de família (en cas de menors sense document d’identitat).
 • Certificat de convivència familiar
 • En cas de separacions, cal adjuntar el conveni regulador o sentència
 • En cas de situacions de violència de gènere, cal adjuntar el document acreditatiu

I per iniciar la tramitació cal que s’identifiquin amb idCAT mòbil o qualsevol altre certificat digital que tinguin instal·lat a l’ordinador.

D’altra banda, les famílies residents en aquests 2 municipis també podran formalitzar la sol·licitud d’ajuts de menjador escolar directament a les dependències municipals dins dels terminis que estableixin els seus respectius ajuntaments. La finalització del període de tramitació online coincidirà amb la data que estableixin els ajuntaments per cloure la tramitació presencial.

Tot i que el Consell Comarcal del Maresme és qui, després de revisar totes les sol·licituds, fa l’atorgament dels ajuts individuals del menjador escolar, la tramitació s’ha de fer a l’ajuntament de residència. Amb aquesta prova pilot, el Consell Comarcal vol, d’una banda, facilitar a les famílies la tramitació i de l’altra, descarregar de feina els serveis municipals.

La voluntat del Consell Comarcal és, després de valorar el funcionament de la prova pilot, estendre aquest sistema al conjunt de municipis del Maresme.

Els ajuts de menjador per al curs 2023-2024

Les Bases de la Convocatòria d’Ajuts individuals de menjador escolar adreçades a l’alumnat d’enesenyaments obligatoris i d’educació infantil escolaritzats en centres educatius sufragats amb fons públics per als curs escolar 2023-2024 estableixen que són els ajuntaments els que estableixen el calendari i forma de sol·licitud. N’hi ha que ja han obert el període de sol·licitud i els altres ho faran properament. Ho podeu veure CLICANT AQUÍ.

Tal i com estableixen les Bases, té garantit el 70% del cost del menjador escolar (tenint en compte el preu públic establert pel Departament) l’alumnat amb una renda familiar que, en funció dels membres de la unitat familiar, no superi el llindar que es calcula a partir dels següents barems:

 • Primer adult (sustentadors principals): 11.365,60 €.
 • Segon adult (sustentadors principals) i altres adults que integren la unitat
  familiar: 5.682,80 €.
 • Per cada nen/a de la unitat familiar: 3.409,70 €.

D’altra banda, les Bases també recullen els criteris a aplicar en l’atorgament d’ajuts pel 100% del cost del valor del menjador escolar. Ho podeu veure consultant la convocatòria:

Convocatòria dels ajuts de menjador escolar per al curs 2023-2024 (en català)

Convocatoria de ayudas de comedor escolar para el curso 2023-2024 (en castellà)

La sinistralitat laboral suma una nova mort al Maresme

Les xifres de sinistralitat laboral al Maresme corresponents al primer trimestre de l’any tornen a computar víctimes mortals. 1 persona treballadora hi va perdre la vida després d’haver patit un accident al lloc de feina. L’any passat van ser 4 les víctimes mortals registrades a la comarca.

Segons indica l’Informe de sinistralitat laboral del primer trimestre de 2023 elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, al Maresme s’han comunicat 1.838 accidents laborals, 1.670 dels quals s’ha produït en jornada laboral i els 168 restants han estat “in itinere“. En ambdós casos es detecta un repunt respecte a les xifres registrades durant el mateix període de l’any anterior.

El 50% dels sinistres han obligat la persona accidentada a cursar la baixa laboral tot i que la majoria ha patit ferides de pronòstic lleu.

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’informe de Sinistralitat Laboral al Maresme durant el primer trimestre de 2024

Curs: “Com captar els primers clients si ets una persona emprenedora”

El Consell Comarcal ofereix una nova formació per a persones emprenedores del Maresme que hagin començat recentment l’activitat i necessitin captar els primers clients.

En aquesta formació de 6 hores que es farà el 23 de maig en format online s’ensenyarà a dissenyar i implementar el pla comercial i a tenir un full de ruta que permeti l’acostament i la captació dels primers clients.

Per tal d’aprofitar al màxim la sessió, a banda de la formació teòrica, s’establiran dnàmiques de treball grupal, jocs de rol i exercicis per fer a casa.

La sessió estarà conduïda per la consultora Mònica Mendoza Energivity Consulting, SL EXPERTS)

CONTINGUT

1- Què és l’estratègia de vendes i com s’aplica? 

2- Com determinar qui és el nostre públic objectiu i com segmentar-lo? 

3- Quines són les meves fortaleses i les meves debilitats? 

4- Què vol el mercat? Com genero avantatges competitius? 

5- Definim la nostra proposta de valor. 

6- Com definim l’estratègia de preus? 

7- Ja tinc el meu pla comercial. Per on començo? 

8- Com puc donar-me a conèixer avui en dia si no tinc molts diners per invertir en màrqueting ni tinc casos d’èxit? 

9- Quins són els canals de venda que tinc al meu abast? Com els selecciono? 

10- Definim el full de ruta, exercicis pràctics i casos reals  

DURADA

23 de maig de 9h a 15h

INSCRIPCIONS

Aquesta formació està subvencionada al 100% i no té cost per a les persones que la segueixin.

Per accedir-hi cal enviar al Consell Comarcal del Maresme aquest formulari:


Dades laborals i de formació

Dades de l'empresa

Com us heu assabentat d'aquest curs?

Clàusula de tractament de les dades personals i d’ús d’imatge

En compliment del què disposa la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals (Reglament (UE) 2016/679 de 27 d’abril de 2016 (RGPD), la Llei Orgànica 3/2018 de 5 de desembre (LOPDGDD) i el dret a la pròpia imatge (Llei Orgànica 1/1982 de 5 de maig) els informem que el Consell Comarcal del Maresme, per a portar a terme aquesta formació haurà d’efectuar fotografies o captures de pantalla durant la connexió online on poden ser identificables amb la finalitat de poder justificar la realització d’aquesta activitat formativa a fi i efecte d’obtenir subvencions por part d’organismes públics. Així mateix, es tractaran les seves dades personals (nom, cognoms, adreça de correu electrònic, telèfon) per a oferir el servei de formació amb finalitzats organitzatives i administratives. Aquestes dades es conservaran mentre duri la finalitat per a la què s’han obtingut i sempre que no exerceixi el dret que els empara. No es comunicaran a tercers, exceptuant por obligació legal o a fi i efecte de justificar i obtenir subvencions per a la realització de l’activitat formativa, ni tampoc es realitzarà cap transferència internacional de dades sense el seu consentiment previ. Una cop les dades personals incloses les imatges ja no siguin necessàries, aquestes es guardaran degudament bloquejades amb les mesures de seguretat pertinents. Així mateix, els informem que tenen dret a sol·licitar l’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les dades, la limitació i oposició al seu tractament dirigint-se al Consell Comarcal del Maresme amb seu a Mataró, Plaça de Miquel Biada, núm. 1, correu electrònic maresme@ccmaresme.cat juntament amb una fotocòpia del seu DNI o document anàleg en dret, indicant el tipus de dret que volen exercir. Tenen dret a retirar el consentiment cedit en qualsevol moment. La retirada del consentiment no afectarà a la licitud del tractament efectuat prèviament. També tenen dret a presentar una reclamació, si consideren que el tractament de dades personals no s’ajusta a la normativa vigent, davant l’Autoritat de control (www.agpd.es). Amb la signatura del present document, el sota signant es considera informat i atorga el seu consentiment per a el tractament mencionat. Nom i cognoms participant: DNI: Signatura Data

El Consell Comarcal rep 3 milions d’euros dels fons Next Generation per a accions de turisme i de mobilitat sostenible al Maresme

El projecte presentat per l’Àrea de Projectes Estratègics i Europeus del Consell Comarcal del Maresme en el marc del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023 rebrà una dotació de 3 milions d’euros. El projecte impulsa l’obertura de nous recorreguts en bicicleta fomentant la mobilitat sostenible del territori.

El nou traçat té com a eix principal la incorporació de la comarca a la xarxa EuroVelo que, actualment, connecta el continent europeu a partir de 17 rutes ciclistes. Una d’aquestes rutes -la número 8- és la Mediterrània i uneix Cadis amb Atenes i Xipre. Al seu pas per Catalunya, es troben alguns trams sense definir. Amb l’ajut dels fons europeus es vol perllongar el recorregut de la ruta al llarg de la costa del Maresme.

L’eix principal està en execució per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la pacificació de la N-II, i la inversió que farà el Consell Comarcal complementarà aquest eix principal amb els eixos transversals que uneixen els
territoris d’interior amb els de costa.

El projecte, però, va més enllà del circuit EuroVelo ja que vol contribuir a generar un turisme més sostenible a la comarca i impulsa la transformació de la mobilitat del Maresme aprofitant les oportunitats generades a partir de la supressió del peatge de la C32 i dels projectes de pacificació de la N-II.

A més, promou “l’Estratègia Comarcal 22-30 de Transició Energètica i Adaptació Climàtica. Accions per un Maresme amb futur”, recentment aprovada pel Consell Comarcal, que té com objectiu principal mitigar els efectes del canvi climàtic fomentant la reducció energètica provinent de combustibles fòssils i la transició cap a energies verdes. A més, coincideix amb els objectius que proposa, en matèria de planificació turística, el desplegament del Pla Estratègic de
Turisme del Maresme aprovat l’any passat pel Consorci de Promoció Turística.

En aquest marc, planteja actuacions en camins, rieres, platges i boscos. Espais que donen identitat pròpia al Maresme i que cal preservar des d’una visió respectuosa amb el medi ambient i que tingui en compte les vulnerabilitats del territori davant la situació d’emergència climàtica.

En concret, el Projecte contempla un total de 20 actuacions dins de 4 eixos programàtics (Transició verda i sostenible, Millora de l’eficiència energètica, Transició digital i Competitivitat) que es desenvoluparan en els tres propers anys.