El Consell Comarcal es compromet a treballar per assegurar el futur de la pagesia al Maresme

Ens estem quedant sense pagesia perquè no hi ha relleu generacional i cada vegada queden menys espais agrícoles a la comarca” així resumeix el president del Consell Comarcal, Francesc Alemany, la situació del sector primari al Maresme, un territori considerat com “l’horta de Catalunya” per la seva capacitat de nodrir el rebost durant tot l’any. I un sector, a la vegada estratègic, per garantir la sobirania alimentària.

El Consell Comarcal del Maresme no vol restar aliè a la delicada situació que travessa el sector primari i en el Ple celebrat dimarts es va aprovar una moció de solidaritat amb la pagesia en la qual també es demana la implicació, col·laboració i coordinació de les diferents administracions (catalana, espanyola i europea) per trobar les solucions als reptes que afronta el sector primari. .

El text, presentat conjuntament per tots els grups comarcals, a excepció de Vox que hi va votar en contra, posa deures a totes les administracions. Així, estableix que el Consell Comarcal col·laborarà amb els ajuntaments del Maresme i sumarà esforços en el desenvolupament de mesures de suport a la pagesia local.

A més, demana al Govern comarcal promoure les eines necessàries per la recuperació d’espais agraris abandonats i facilitar el relleu de les explotacions agràries actuals.

La moció -presentada conjuntament per Junts, ERC, PSC, PP, En Comú Podem, CUP i APL- considera prioritari actuar, valorar la feina fonamental de produir aliments i posar els mitjans per resoldre els problemes amb què es troba el sector: preus per sota del cost de producció, l’afectació de la sequera i el canvi climàtic als cultius, la dificultat per tenir relleu generacional, l’excessiva burocratització imposada des de les diferents administracions, la falta d’acompanyament per part de les administracions i els danys causants per la fauna cinegètica.

DOCUMENT:

Moció de suport a la pagesia