Avís per onada de calor al Maresme

Davant les elevades temperatures, cal extremar la prudència al bosc per evitar incendis forestals

 

El Servei de Meteorologia del Consell Comarcal ha informat que el Maresme, igual que la resta de Catalunya, es veurà afectat per una onada de calor que tindrà els seus moments més intensos entre les 10:00h del divendres 10 d’agost i les 20:00h del dissabte 11 d’agost. Davant d’aquesta situació, es recomana a la població que adopti les mesures de prevenció dictades des de Protecció Civil.

Segons ha informat el servei de meteorologia del Consell Comarcal, la previsió apunta que el termòmetre registrarà avui, dijous 9 d’agost, unes màximes d’entre 29 i 31 graus a la costa del Maresme i entre 32 i 34 graus a la zona interior de la comarca.

Aquestes màximes augmentaran demà. La previsió són màximes a la costa d’entre 30 i 32 graus i a la zona interior d’entre 34 i 36. Aquestes mateixes temperatures són les previstes per al dissabte, 11 d’agost.

L’onada de calor, que provocarà temperatures anormalment elevades, es perllongarà fins el diumenge 12 d’agost. Tot i això, el servei de meteorologia apunta que no es tracta d’una situació excepcional ja que el Maresme sol viure cada any almenys una situació d’aquest tipus.

El punt de més risc és el d’incendis. Aquest any la sequera ha estat notable i per tant s’ha de tenir molta cura als boscos per evitar possibles incendis forestals.

D’altra banda, el Consell Comarcal i l’Agrupació d’ADF’s recomana als propietaris d’habitatges situats en zones boscoses que facin un auto check in per comprovar si el seu habitatge és prou segur.

Les 10 preguntes que cal plantejar-se són les següents:

  1. Teniu la teulada neta de fulles i altres restes de vegetació?
  2. Teniu la llenya acumulada aprop de la casa?
  3. Teniu netes les canalades i els baixants d’aigua de pluja de les teulades?
  4. Teniu branques/fullatge situat a una distància inferior a 7-10 cm de qualsevol paret o amb projecció sobre la casa?
  5. Teniu els tancs de combustible allunyats de la casa i el seu entorn net de vegetació?
  6. Disposeu de vidres amb càmere d’aire?
  7. Teniu les persianes ignífugues?
  8. Teniu l’accessibilitat de la casa garantida, sense vegetació que dificulti el pas?
  9. La mànega d’aigua del jardí té prou distància per arribar a tot arreu?
  10. Coneixeu les accions d’autodefensa que determina el Pla d’Autoprotecció de la urbanització?