Avui i tots els dies de l’any #jodicprou

El SIAD Maresme ha atés aquest any 110 dones

 

Avui, 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD Maresme) publica les seves dades per contribuir a sensibilitzar la població contra aquesta xacra social. Durant aquest any, fins l’1 de novembre, el SIAD ha fet 431 intrvencions. Ha atès 110 dones dels municipis del Maresme de menys de 20.000 habitannts. D’aquestes, 74 han fet la demanda d’atenció per violència domèstica i 19 s’han derivat al SIE per atenció personalitzada.

La violència contra les dones es presenta en diversos àmbits: físic, sexual, psicològic i econòmic. Totes les formes de violència s’interelacionen i afecten les dones de diferents maneres.

El Consell Comarcal del Maresme entén que és necessari abordar la violència a través de polítiques transversals d’igualtat adaptades a les característiques culturals, econòmiques i sanitàries de cada territori. És per això que està treballant en 3 projectes:

  • El Pla Comarcal de Polítiques d’Igualtat 2017/20
  • El Pla d’Igualtat intern del Consell Comarcal del Maresme
  • El Protocol comarcal contra la violència masclista

Aquests projectes, que entraran en funcionament al llarg de 2017, s’estan elaborant amb la participació dels municipis, els serveis i els agents actius de la comarca contra la violència i a favor de la igualtat.