Baixa l’atur a gairebé tots els municipis del Maresme

 

Com ja és habitual, el mes d’abril ha tingut un comportament positiu pel que fa a l’ocupació al Maresme, si bé aquest any les xifres encara han sigut més rellevants i, fins i tot, el percentatge de disminució de l’atur s’ha situat per sobre del rgistrat a nivell provincial i al conjunt del territori català. La disminució de l’atur s’ha reflectit a tots els sectors econòmic i a gairebé la totalitat de municipis de la comarca.

Segons indica el Report d’Atur que elabora mensualment l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, les xifres de disminució de l’atur del passat mes d’abril són les millors registrades des de 2007. En total, han abandonat la llista de demandants de feina 1.220 maresmencs i maresmenques que, percentualment representen el 3,36% del volum total de persones aturades que hi havia el mes anterior. La comparativa interanual reflecteix que al Maresme hi ha un 8,49% menys d’atur que el 2014.

Com ja es ve detectant els darrers mesos, la recuperació de l’ocupació té més incidència entre el col·lectiu masculí. La taxa d’atur dels maresmencs es situa en el 13,7% (1,7 punts per sota de la mitjana comarcal que arriba al 15,4%). En canvi, la taxa d’atur femení arriba al 17,4% (2 punts per sobre de la comarcal). La comparativa mensual evidencia una disminució de l’atur masculí del 4,78%, mentre que la reducció en el col·lectiu femení es queda en el 2,05%. La distància encara és més evident en la comparativa interanual. La disminució de l’atur masculí ha etat del 12,07% i la del femení del 5,04%.

L’anàlisi del mes d’abril reflecteix que la reducció de l’atur s’ha donat en tots els grups d’edat i en tots els sectors econòmics. Els serveis són els que han experimentat una baixada més substancial ( -902 persones), però també són destacades les disminucions registrades a la construcció (-113), a la indústria (-109), a l’agricultura (-53) i entre el col·lectiu de persones SOA (Sense ocupació anterior. -43).

Les dades per municipis

Segons recull l’Observatori de Desenvolupament Local, l’atur ha disminuït a 27 dels 30 municipis del Maresme. Només s’ha detectat un lleu increment a Cabrera de Mar (4 persones aturades més) i a Sant Cebrià de Vallalta (8 aturats més). Cabrils no ha registrat cap variació respecte al mes anterior. La comparativa interanual, però, indica que els únics municipis que han tingut un augment de l’atur són Sant Andreu de Llavaneres i Sant Iscle de Vallalta.

Les dades positives del darrer mes han fet que Mataró abandoni el grup dels municipis amb una taxa d’atur superior al 20%, essent Pineda de Mar l’única població maresmenca que la supera (arriba al 21,01%). A banda d’aquests municipis, també es troben per sobre de la taxa comarcal (15,44%) : Tordera, Sant Iscle de Vallalta, Premià de Mar, Calella i Canet de Mar.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes d’abril elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: