Bombers, ADF’s i administracions es preparen per a la campanya d’estiu de prevenció i control d’incendis forestals

 

El 52,5% del territori del Maresme està ocupat per boscos. Aquesta extensió de massa vegetal fa que 20 municipis de la comarca estiguin catalogats com a termes municipals amb un alt risc d’incendi forestal en condicions de sequera i temperatures elevades. Per implantar mesures de prevenció i evitar que aquest estiu les flames destrueixin la reserva forestal de la comarca, els cossos de seguretat i les administracions s’han reunit per acordar un protocol de coordinació que els permeti actuar d’una manera més eficaç i ràpida davant les emergències (incendis forestals, inundacions, pèrdues de persones…) i optimitzar recursos materials i humans.

A la reunió, celebrada a Cabrera de Mar, van assistir-hi comandaments de la regió metropolitana nord de bombers, el cap de comarca dels agents rurals, la unitat de medi ambient dels mossos d’esquadra, representants de l’oficina de prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona, del Consell Comarcal del Maresme, de les 10 Agrupacions de Defensa Forestal i de la Federació d’ADF’s.

Durant aquest estiu, els bombers tindran actius 3 parcs de professionals per cobrir les possibles incidències: Santa Coloma, Mataró i Pineda de Mar; i 3 parcs de voluntaris: Arenys de Mar, Malgrat de Mar i Tordera.

Des de la Diputació de Barcelona s’activen 8 rutes de vigilància i control d’incendis per a les quals s’han contractat 19 persones.

A més, les ADF: Alt Maresme, Teià, Burriac, Òrrius, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Vallalta, La Conreria, Serralada Montalt i Serralada de Marina destinaran 277 voluntaris a la campanya 2012 de prevenció i control d’incendis a la comarca.