BONA ACOLLIDA DELS JOVES AUTÒNOMS A LA FORMACIÓ EN GESTIÓ EMPRESARIAL

 


Finalitza la 1a edició de la formació “Ja ets autònom/a… i ara què?” 

En espera de rebre la resolució de l’ajut per afavorir l’autoocupació juvenil, el Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal ha posat a l’abast dels joves que l’han tramitat, una acció formativa específica per a donar-los suport i enfortiment en l’inici dels seus nous projectes empresarials.


Amb el títol “Ja ets autònom/a… i ara què?” s’ha portat a terme la primera edició, dividida en dues sessions, els dies 12 i 13 de desembre i amb una durada total de 6 hores.


Aquesta acció ha consistit en un treball molt pràctic en aquells punts claus de la gestió empresarial, com ara aspectes fiscals i econòmic-financers, aplicables als seus negocis. Com ara, conèixer quins són els llibres de registre obligatoris, conèixer els impostos IVA i IRPF per poder presentar les liquidacions trimestrals, informar sobre aspectes relacionats amb la subvenció i la seva declaració, l’ús del certificat digital, la facturació electrònica i mètodes pràctics per calcular el rendiment de l’activitat, entre d’altres.


La participació ha estat un èxit, cobrint totes les places disponibles, el què ens anima a preparar noves edicions. Hem limitat les places a un grup reduït de 12 persones, amb la intenció d’oferir una formació personalitzada, que permetés la resolució de dubtes i la interactuació entre els participants i la formadora.


Un cop finalitzada, continuem oferint assessorament i acompanyament a aquests joves amb l’objectiu de que consolidin els seus negocis.