Campanya per controlar el mosquit tigre

l’any 2007 es va detectar la seva presència a 5 municipis del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme i 12 municipis de la comarca col·laboren en la campanya informativa per controlar el mosquit tigre. Aquest mosquit va fer la seva aparició a la comarca l’any 2006 i es necessita la col·laboració ciutadana per poder frenar la seva expansió.


Caldes d’Estrac va ser el primer municipi del Maresme on es va detectar la presència del mosquit tigre. Va ser l’any 2006. Un any després, el 2007, va ser detectat a 4 municipis més: Arenys de Mar, Canet de Mar, El Masnou i Montgat.

La prevenció és el millor mètode per al control d’aquest mosquit. El més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques. Està demostrat que és més eficaç eliminar tots els punts d’aigua on pot crèixer que l’aplicació d’insecticides.

Davant d’això, la Generalitat de Catalunya i diverses administracions (entre elles el Consell Comarcal del Maresme) reparteixen uns tríptics informatius perquè la població prengui consciència de la necessitat d’adoptar mesures preventives per evitar la seva reproducció.

Podeu consultar més informació sobre aquest mosquit, com és, com actua… a la pàgina web del Servei de salut pública del Consell Comarcal del Maresme