Canvis en els requisits d’inscripció al Sistema de la Garantia Juvenil

Des del passat 27 de desembre, les persones més grans de 16 anys i més joves de 30 poden inscriure’s a la Garantia Juvenil l’endemà de trobar-se en situació d’atur i quan faci també un dia que no estudien.

Aquests canvis van ser aprovats en el Consell de Ministres del divendres 23 de desembre, i publicades al BOE l’endemà, el 24 de desembre de 2016.

Al web de la Garantia Juvenil del Consell Comarcal del Maresme podeu consultar els nous requisits d’inscripció, així com els recursos que us ofereix la Garantia Juvenil en aquest moment. Recordeu que per poder participar en qualsevol dels recursos de la Garantia Juvenil és imprescindible estar-hi inscrit. Si encara no hi esteu, podeu demanar dia i hora amb la impulsora comarcal de la Garantia Juvenil omplint el formulari que trobareu en aquest enllaç.

Un dels recursos que s’iniciarà en breu i pel que ja s’estan duent a terme els processos de selecció, és el programa Joves per l’Ocupació. Aquest programa ofereix accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació professionalitzadora especialitzada i adquisició d’experiència professional en empreses a través de pràctiques.

A la comarca del Maresme el Consell comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Mataró, són les dues entitats que ofereixen el Joves per l’Ocupació. Consulteu a la web les especialitats formatives que s’imparteixen i els requisits d’accés al programa.