Celebració jornada tècnica de recursos en violència de gènere.

El passat divendres 27 de novembre del 2015, es va celebrar al centre cívic Cabot i Barba de Mataró la jornada tècnica de recursos en violència de gènere, organitzada conjuntament pel SIAD Maresme, el CIRD de Mataró i el SIE Maresme.

Aquesta jornada va estar adreçada a professionals i entitats de la comarca que treballen amb dones amb la finalitat d´informar-los sobre els recursos que tenim a l´abast a la nostra comarca per treballar la violència envers les dones i presentar-los bones practiques i materials que poden utilizar i portar als seus municipis i/o serveis. Hi van assistir més de 50 persones pertanyents a diferents Serveis: servies socials, regidores, Mossos d´Esquadra, Advocats, tècnics d´ajuntaments, EAP, entitats de dones de la comarca, psicòlegs i sindicats.

 

La jornada va estar inaugurada per: Marisa Merchan, regidora de Joventut i Dona de l’Ajuntament de Mataró, Jordi Mir, conseller de Benestar Social del Consell Comarcal del Maresmei Dolors Gordi, secretaria de Família, del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.
Va constar de dues parts, una part de presentació del mapa de recursos en violència de gènere, el programa estimar no fa mal de l’ICD, el material “Mirades: Visibilitzant la violència masclista”, i la presentació de l’exposisció “Mirades Coplidores” del fotògraf Lluís Rugama. En la segona part es van presentar diferents bones practiques dels ajuntaments de Mataró, Argentona i Arenys de Mar, una bona pràctica de Mossos d’Esquadra i una altra del SIAD Maresme.

Després de cada presnetació hi va haver torn de paraules i preguntes de manera que la jornada va ser bastant participativa.
Es va lliurar una carpeta amb dos mapes de recursos i un tríptic amb dades de Serveis i entitats que treballen an l’àmbit de la violència de gènere en la comarca.
En paral•lel a la joranda, es va organitzar l’exposició fotográfica “Mirades Colpidores” que estarà oberta al vestibul del centre cívic fins el dia 04 de desembre.