Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD)

El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme és un servei mancomunat de recollida, acollida i foment de l’adopció dels animals domèstics (gossos i gats) abandonats a la via pública. El va posar en funcionament el Consell Comarcal del Maresme el febrer de 2008 i presta servei en aquells municipis que li deleguen la competència.

El nostre objectiu seria no existir, però mentre hi hagi animals abandonats i/o perduts i ajuntaments que no disposin de nucli zoològic per atendre les seves necessitats treballarem pel benestar animal amb les següents línies d’actuació:

  • Evitar la presència d’animals perduts i/o abandonats a la via pública
  • Atendre els animals que s’han quedat sense llar
  • Facilitar la recuperació i l’adopció d’animals de companyia
  • Promoure la tinença responsable d’animals de companyia
  • Facilitar a entitats i col·lectius programes terapèutics amb animals

Reglament del Servei Públic Comarcal d’Acollida d’Animals Domèstics de Companyia del Consell Comarcal del Maresme

Recollida i acollida d’animals extraviats

Ens traslladem al municipi en què s’ha detectat un animal extraviat a la via pública. El localitzem, el traslladem a les instal·lacions del CAAD Maresme i intentem trobar el seu propietari comprovant si té microxip i fent difusió a través de les xarxes socials.

Si en el termini de 20 dies no apareix el seu propietari, l’animal passa a ser considerat abandonat i s’ofereix en adopció.

Qui pot utilitzar el servei: Ajuntaments del Maresme que s’adhereixin al Servei.

Requisits d’accés i mecanismes de sol·licitud:

Cal que l’ajuntament delegui les competències al Consell Comarcal del Maresme mitjançant la signatura d’un conveni.

La petició de recollida d’un animal l’ha de fer la policia local trucant al telèfon habilitat que s’indica en el moment de signatura del conveni.

Cost: El que s’estableix al conveni.

Recuperació d’animals extraviats

Facilitem que la persona propietària recuperi el seu gos o gat extraviat. Si l’animal porta microxip,contactem amb la família. Si no el porta, utilitzem les xarxes socials (facebook i instagram) per difondre la informació dels animals que hem recollit.

Qui pot utilitzar el servei: qualsevol persona que acrediti ser propietària de l0animal acollit al CAAD Maresme.

Requisits d’accés i mecanismes de sol·licitud: presencial a les instal·lacions del CAAD Maresme (Can Carmany d’Argentona) en horari d’oficina.

Cost: preu públic establert a l’Ordenança num. 6 reguladora del preu públic comarcal d’acollida d’animals domèstics de companyia del Consell Comarcal del Maresme

Adopció d’animals abandonats

El nostre objectiu és que els gossos i gats estiguin el mínim temps possible al CAAD Maresme, per això fem campanyes de promoció i tinença responsable d’animals. Utilitzem les xarxes socials (Facebook i Instagram) per arribar a les persones que volen ampliar la seva família amb un animal de companyia.

Els i les professionals del CAAD Maresme fan un assessorament personalitzat per aconseguir que la persona interessada trobi el gos o gat que més encaixi en la seva situació familiar i estil de vida.

Tots els animals es lliuren vacunats, desparasitats i xipats.

Qui pot utilitzar el servei: qualsevol persona interessada en tenir una mascota i que es comprometi a una tinença responsable de l’animal.

Requisits d’accés i mecanismes de sol·licitud: presencial a les instal·lacions del CAAD Maresme (Can Carmany d’Argentona) en horari d’oficina.

Cost: Preu públic establert a l’Ordenança num. 6 reguladora del preu públic comarcal d’acollida d’animals domèstics de companyia del Consell Comarcal del Maresme