Clou amb èxit la prova pilot de formació de joves aturats

 
La Consellera de Benestar Social i Educació, Neus Serra, ha presidit l’acte de cloenda del circuit formatiu dirigit a joves amb baixa qualificació formativa i en situació de llarga inactivitat. Els 10 participants han rebut de mans de la Consellera el diploma acreditatiu d’haver superat amb èxit l’etapa formativa. Els participants, a més d’ampliar els seus coneixements bàsics en llengua i en competències TIC, han obtingut el certificat de Manipulació d’Aliments i han rebut formació en mecànica de bicicletes. Les 11 bicicletes reparades s’han lliurat a CRAE Complex Maricel d’Arenys de Mar.

 
 
 

L’acte de final de curs ha comptat amb els alumnes, els tècnics municipals que han estat els seus referents i al professorat que els ha acompayat durant aquests dos mesos de formació. Una vegada lliurats els diplomes, Pere Serrasolses, responsable de  Biciclot, entitat que ha tutelat l’aprenentatge dels joves en mecànica, ha fet lliurament de les 11 bicicletes reparades a la directora del CRAE Complex Maricel d’Arenys de Mar, Núria Jaumandreu. D’aquesta manera, es finalitza el procés formatiu tot donant un ús social a les bicicletes i un component educatiu i de coneixement d’altres realitats que afavoreix el propi desenvolupament educatiu dels joves participants.

Aquest ha estat un programa transversal del Consell Comarcal del Maresme que ha comportat la participació del Pla Territorial de Ciutadania i Immigració i el Servei de Joventut. S’ha emmarcat en el projecte Tejiendo Ciudadania i ha estat finançat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Europeu per la Integració.

L’objectiu d’aquests programes és facilitar als joves amb baixa qualificació formativa la seva  incorporació al circuit formatiu o laboral més idoni a la seva situació i característiques. En els darrers dos mesos s’ha transformat el període d’inactivitat d’aquests joves en una oportunitat per adquirir una preparació i una certificació en competències que els facilitin l’adquisició d’habilitats laborals i una millora en la seva ocupabiltat.