Comencen les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme

Del 14 de juliol al 28 d’agost

 

El tòmàquet, amb les varietats pometa i Montserrat com a insígnia, comença el seu regnat a la cuina de moltes llars i, en especial, a les del Maresme, un territori d’on són típics aquests tomàquets tant apreciats per la seva exquisitesa.

Ja fa set anys que els tomàquets del Maresme són objecte d’unes jornades gastronòmiques pròpies que permeten als restaurants oferir als seus clients plats especials elaborats amb aquest producte d’horta que, tot i poder-lo trobar durant tot l’any, té el seu punt d’esplendor quan arriba la calor.

A l’edició 2011 de les jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme hi participen una cinquentena de restaurants de 9 municipis: Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Caldes d’Estrac, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar i Vilassar de Mar. Aquests reatauradors han creat plats i menús especials amb el tomàquet com a protagonista.

Per tal de difondre les jornades, el Consorci de Turisme, el Gremi d’Hostaleria i Turisme i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la terra-Maresme, han editat un fullet on, a banda d’informar dels plats que ofereix cada restaurant, es pot trobar una relació dels productors de tomàquet del Maresme i 5 receptes preparades per:

  • Restaurant Casino (Argentona)
  • Restaurant Can Baladia (Argentona)
  • Restaurant Sumac (Palafolls)
  • Restaurant Botavara (Vilassar de Mar)
  • Can Pocurull (xarcuteria i plats cuinats. Vilassar de Mar)

El tret de sortida de la setena edició de les jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme es donarà el dijous, 14 de juliol, en l’acte de presentació i d’inaguració que es farà a les 18.00h al Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró.

Podeu descarregar-vos el fullet, clicant sobre la imatge: