Costa de Barcelona-Maresme és la destinació turística de la província que ha tingut una major ocupació hotelera els mesos de juliol i agost

  


Les previsions inicials no sembla que s’hagin complert del tot, almenys a la destinació turística Costa de Barcelona-Maresme on, segons ha informat el Laboratori de Turisme de la Diputació, durant els mesos de juliol i agost hi ha hagut una ocupació hotelera del 82,74%, la més elevada de les destinacions turístiques de la província de Barcelona.


El president del Consorci de Promoció Turística, Josep M. Juhé ha fet una valoració força positiva tota vegada que les previsions inicials eren preocupants. “Les xifes ens indiquen que durant els mesos forts de la temporada alta, hem tingut uns percentatges d’ocupació hotelera similars als de la temporada anterior el que permet al sector tancar l’any força bé tenint en compte la situació”, ha declarat. Les dades aportades pel Laboratori de Turisme de la Diputació indica que la mitjana d’ocupació hotelera a les comarques de costa ha estat del 75,13% mentre que a les d’interior la mitjana ha estat del 42,95%. La marca Costa de Barcelona-Maresme supera amb escreix aquests percentatges i el grau d’ocupació hotelera durant els mesos de juliol i agost ha estat del 82,74%. Uns nivells similars als de la Costa Daurada (82,22%) i de la Costa Brava (81,93%). Tot i això, fent la comparació amb el mateix període de l’any passat, les dades de la Diputació apunten un descens en l’ocupació hotelera del Maresme del 5,2%. En canvi, els allotjaments de turisme rural han guanyat un 10% d’ocupació i en els campings hi ha hagut una certa estabilització. D’altra banda, segons les dades facilitades per la Generalitat, durant el tercer trimestre de 2009, la destinació Costa de Barcelona-Maresme va acollir 493.100 viatgers, el 75% dels quals ha estat turisme estranger i el 25% restant turisme català o espanyol. La xifra és superior a la registrada el mateix període de l’any passat, però el grau de creixement és diferent. Mentre el turisme estranger creix un 5,2%, el turisme nacional ho fa un 34,5%. Aquestes dades, segons Josep M. Juhé, “ens confirmen la necessitat de continuar treballant per promocionar la nostra destinació turística entre el turisme de proximitat, cosa que ja fa temps que estem fent des del Consorci de Turisme, entre d’altres coses perquè aquesta tipologia de visitants ens permet desestacionalitzar i allargar les temporades per convertir-nos en una destinació turística durant tot l’any”. Les dades facilitades per la Generalitat, també indiquen respecte a la destinació Costa de Barcelona-Maresme que, tot i haver crescut en el nombre real de visitants, la mitjana de pernoctacions del conjunt de visitants s’ha reduït d’un 3,7% respecte al tercer trimestre del 2008. Ara bé, mentre les pernoctacions del turisme estranger tenen una davallada del 6,2%, les dels viatgers procedents de Catalunya augmenta un 6,8% i les dels turistes procedents de la resta de l’Estat s’incrementen en un 25,3%.