Creix l’atur al Maresme després de sis mesos de baixada

 

L’atur ha trencat la línia descendent dels darrers sis mesos i al setembre ha tornat a repuntar. En concret, la xifra de persones registrades al Maresme com a demandants de feina ha crescut en 760, un 1,99% més que a l’agost. Amb aquesta pujada, la taxa d’atur comarcal arriba al 17%.

L’anàlisi de l’evolució de l’atur a la comarca que realitza mensualment  l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal constata que al Maresme hi ha 38.868 persones aturades, el 17% de la població activa. Durant el mes de setembre, 760 persones més (571 homes i 189 dones) s’han inscrit com a demandants de feina. Tot i que l’atur ha castigat més els homes que les dones, és entre el col·lectiu femení on hi ha una taxa d’atur més gran, el 18,8% davant del 15,5% masculí.

Si bé les dades del mes de setembre han estat negatives en comparació amb les del mes anterior, la comparativa interanual és positiva. El setembre del 2012 hi havia a la comarca 411 persones més aturades.

L’augment de la desocupació s’ha concentrat principalment en el sector serveis (+717), encara que també ha augmentat entre el col·lectiu SOA (Sense Ocupació Anterior) en 69 persones i a l’agricultura en 35. En canvi, s’ha reduït a la indústria en 16 persones i a la construcció en 45.

Les dades a nivell local reflecteixen un comportament diferenciat. Dels 30 municipis de la comarca, la desocupació ha augmentat en 20; ha baixat en 9 i no no ha experimentat cap variació en 1.

Els municipis que han registrat una reducció de la seva taxa d’atur han estat Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Mataró amb un 21,76% i Pineda de Mar amb un 21,19% són els municipis amb una taxa d’atur més elevada. En canvi, Alella, Cabrera de Mar i Cabrils són els que registren uns percentatges inferiors (no arriben al 10%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de setembre publicat  per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: