Creix l’atur el mes de gener, però al Maresme hi ha un 4% menys de desocupació que fa un any

 

Les dades d’atur del mes de gener han tornat a pujar al Maresme a l’incorporar-se 303 persones a la llista de demandants de feina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Tot i això, segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, hi ha 1.693 aturats menys que fa un any. Aquesta dada representa una disminució interanual de l’atur al Maresme del 4%.

L’atur a la comarca ha tingut un comportament similar al registrat a la província i al conjunt de Catalunya, si bé, l’increment registrat al Maresme és sensiblement inferior. L’augment comarcal ha estat del 0,77%, mentre que a nivell provincial puja a l’1,05% i a Catalunya a l’1,44%. El sector serveis és el que concentra el major nombre de pèrdua de llocs de treball durant el mes de gener (338), seguit de l’agricultura (23), la indústria (14) i el col·lectiu Sense Ocupació Anterior (SOA, que ha registrat 11 nous demandants de feina). En canvi, la desocupació s’ha reduït en 83 persones a la construcció.

Analitzant les xifres a nivell interanual, es detecta una certa recuperació de tots els sectors, exceptuant l’agricultura. La construcció és la que ha registrat un descens més marcat en el nombre de persones aturades (805 menys), segueix la indústria (-432), els serveis (-394) i col·lectiu SOA (-121). L’agricultura registra un increment anual de l’atur en 59 persones.

Per grups d’edat, el més castigat per l’atur és el de les persones de 45 anys i més. En la comparativa mensual és el que registra un increment major d’atur (234 el mes de gener) i en l’anàlisi interanual és l’únic que registra un increment (+2,93%).

A nivell local, els municipis que durant el mes de gener han tingut un descens de l’atur han estat Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Malgrat de Mar, El Masnou, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Tiana i Tordera. En canvi, en termes interanuals, tots menys Teià registren un descens en el nombre de persones aturades.

Pineda de Mar i Mataró són els dos municipis que tenen una taxa d’atur superior al 20%. En el cas de Pineda és del 23,51% i a Mataró s’eleva fins el 21,94%. La mitjana de la comarca és del 17,49%. 

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de gener elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: