Cultura emprenedora a l’escola – cuEmE

El Servei d’Emprenedoria de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme participa des de l’any 2017 en el programa CuEmE, un projecte liderat per la Diputació de Barcelona.

Per una banda pretén despertar l’esperit emprenedor dels estudiants del Cicle Superior de Primària (5è i 6è de primària) i d’altra, fomentar i desenvolupar competències clau bàsiques pel bon desenvolupament personal, social i professional de l’alumnat, inculcant – entre altres coses – uns valors ètics i uns coneixements, actituds i capacitats realment necessaris per poder gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals.

La participació de l’Administració pública en el projecte és essencial, perquè facilita la relació de les escoles amb l’entorn i promou la implicació dels agents locals. En aquest sentit, la tasca del Consell Comarcal del Maresme com a entitat pública supramunicipal és la de donar cobertura a aquells municipis maresmencs que per la seva situació i recursos no compleixen els requisits mínims per poder-hi participar. El CCM es posa al servei de les escoles per coordinar i dinamitzar aquest programa, per tal que aquells municipis amb un màxim de 3 escoles de primària no quedin exclosos d’aquestes iniciatives i projectes tan interessants, nous i necessaris.

Aquest programa està totalment subvencionat per fons públics i no suposa cap cost pels centres educatius participants.

Podeu ampliar informació de l’edició CuEmE 2018-2019 al següent enllaç.

A l’edició del curs escolar 2019/2020 el Consell Comarcal del Maresme donarà cobertura a les escoles Sant Pau (Sant Pol de Mar), La Serreta (Alella) i Sinera (Arenys de Mar), amb un total de 119 alumnes.

CuEmE tancament

Si esteu interessats a participar, poseu-vos en contacte amb el Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme a través del següent correu electrònic: emprenedoria@ccmaresme.cat o bé per telèfon: 93.693.14.50.