Curs: Eines de gestió transformativa i mediadora de conflictes per professionals de la intervenció social

Darreres places! inici 13 d’octubre. Inscripcions obertes.

Objectius

Capacitar als professionals de la intervenció social en coneixements sobre l´evolució, i sobre els elements que intervenen en un conflicte , i adquirir diferents metodologies i tècniques per minimitzar les conseqüències negatives del conflicte i generar noves dinàmiques relacionals i transformatives dels mateixos.
• Identificar el rol del gestor de conflictes dins la intervenció social.
• Conèixer la possibilitat de canvi en la visió i percepció del conflicte. Visió transformativa.
• Aprendre l´evolució del conflicte, els diferents elements que hi intervenen i identificar les principals causes dins la intervenció que en són generadores.
• Conèixer i aprendre eines i tècniques d´intervenció en els conflictes.
• Aprendre habilitats per la gestió de situacions d´alta conflictivitat que es donen en la intervenció social.
• Entrenar les principals habilitats del gestor de conflictes.
• Practicar les tècniques i eines de intervenció en el conflicte, adaptades al moment dels participants i a les situacions més habituals a les quals han d’intervenir.

Contingut

Curs de 20h adreçat a professionals d´atenció social, que per les seves tasques i funcions han de fer front a freqüents situacions de conflicte com a part o com actor extern del mateix. Professionals que vulguin conèixer i millorar en seu rol de gestor del conflictes des d’una vessant transformativa, per tal de que els ajudi a integrar i viure el conflicte com a inherent i generador de canvi social, i a la vegada vulguin incorporar a través de la pràctica i les dinàmiques grupals les principals habilitats i eines d´intervenció en el conflicte. 
El curs està dissenyat per tal de crear coneixement compartit a través d´espais de coneixement teòric estimuladors de la participació, alternats amb espais de dinàmiques de grup i pràctiques per aprendre i incorporar les habilitats i tècniques en gestió de conflictes el màxim de vivencials i generadores d´aprenentatge significatiu.

Referència Gestiotransformativa/setembre’16 Públic El curs va adreçat a professionals de la intervenció social, Educadors Socials, Treballadors Socials , psicòlegs, etc Modalitat Presencial Dates: Dijous 13,20 i 27 d’octubre, i 3 de novembre de 2016. Horari 9’30h a 14’30h Hores 20h Lloc Sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1) davant mateix de l’estació Renfe. Població Mataró 08301 Dates d’inscripció 2016-06-20 Data fi d’inscripció 2016-10-04 Nombre de places Mínim 12 i màxim 15 Requisits d’accés Estar relacionat amb la intervenció social. El CCM es reserva el dret d’ajornar o anul·lat el curs per no arribar al mínim d’alumnes requerits. Com s’ha de fer la inscripció

Per ordre d’inscripció fins esgotar les places disponibles. A través de la fitxa següent: http://www.ccmaresme.cat/formulari.php?id=11888

Cost

Aquest curs està subjecte a Preu Públic de 100€ (segons Ordenança nº 22 del CCM, de 21 de maig de 2013).

Forma de pagament Un cop feta la inscripció, el CCM farà arribar via mail, la carta de pagament corresponent al Preu Públic del curs. Entitat que realitza la formació EsMediació, Gestió integral del conflicte http://esmediacio.cat/ Contacte

Maresme Capacita-Consell Comarcal del Maresme
93 741 11 75
maresmecapacita@ccmaresme.cat

Organitzen i col·laboren: Maresme Capacita-Consell Comarcal del Maresme i EsMediació. Programa

1-El Rol del gestor del conflicte en la intervenció social. Quin paper desenvolupa aquesta tasca dins les funcions del professional dels Servies Socials especialitzats.
2-El conflicte:
o Concepte i significat.
o Canvi de visió. Visió transformativa.
o Principals situacions de conflicte en la intervenció social.
o Estils d´afrontament.
o Creació i evolució dels conflictes.
o Anàlisis del conflicte com a eina d´intervenció.
3- La comunicació en la transformació dels conflictes. Principals dificultats en la comunicació generadors de conflicte.
4- Eines de comunicació i diàleg per la transformació dels conflictes.
5- Mètodes per la gestió i transformació dels conflictes: Intervenció en situacions de crisis o escalada del conflicte…