Deu joves presenten el seu projecte «Joves per Emprendre»

 

El dimarts 5 de juny, i com a cloenda de la convocatòria 2018, es van presentar alguns projectes de negoci tutorats pel Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme.

Sis dels deu projectes que des de principis d’any tutora l’Àrea de Promoció Econòmica, a través del programa «Joves per Emprendre», van ser presentats a la sala de plens del Consell Comarcal del Maresme el passat 5 de juny, en presencia del President del Consell, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, la gerent Anna Antoja, Jaume Cases, assessor interdepartamental i Anna Mates, en representació de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Rere la benvinguda del President, els joves emprenedors van anar fent la presentació dels respectius projectes empresarials, la majoria ja engegats. Al llarg d’aquests mesos, els tècnics del Servei d’Emprenedoria han prestat assessorament grupal, individual i tutories individualitzades per ajudar els joves —tots ells menors de 30 anys i inscrits al programa de Garantia Juvenil—, a tirar endavant les seves idees de negoci.

Eduard Calvache, ha creat una empresa low cost de sonorització d’espectacles i actes festius de petit format.

Pep Keneth, de Josep Lluís Diago, està dedicada al disseny i estampació digital de samarretes d’alta qualitat.

Àlex Oriol va presentar un llibre infantil d’il·lustracions que té por objectiu fer reflexionar els nens d’entre 10 i 12 anys.

Per la seva banda, la parella formada per Adriana i Julio Novas van exposar el seu negoci d’enviament de paqueteria, promocionat a través de les xarxes socials.

Yacine Sane va proposar la creació d’una guarderia-ludoteca de preu econòmic per a grups reduïts de nens.

Erika Galípolo va presentar un vídeo promocional d’Arenys de Mar, primera peça creada per la seva productora d’audiovisuals.

Tots els nous empresaris van coincidir a assenyalar que el programa del Servei d’Emprenedoria els ha ajudat especialment a buscar el factor diferencial del seu negoci, delimitar-ne la capacitat d’actuació i fixar la seva forma jurídica. Altres emprenedors que van compartir el mentoring 2018 «Joves per Emprendre» — Anna Radó, Lahbib Sidahmed i Nadia Mrini— no van poder assistir a l’acte per compromisos empresarials.

A la cloenda Anna Mates, en representació de la Cambra de Comerç de Barcelona, va fer obsequi als joves d’una tauleta electrònica, com a premi al seu esforç en aquest programa d’emprenedoria en el que participen conjuntament el Consell Comarcal del Maresme, la Cambra de Comerç i el Fons Social Europeu.