Divendres 27 de juny comença la Festa Major 2003 a Premià de Dalt

Del 27 al 29 de juny es celebra a Premià de Dalt la Festa Major en honor al patró de la vila, Sant Pere. Els actes previstos per aquests dies de festa són diversos i s´adrecen a totes les edats. Així, el pregó d´enguany (9 del vespre) el farà divendres 27 l´exjugador del Futbol Club Barcelona i veí del poble, Julio Salinas, com a representant de la Penya Barcelonista Premià de Dalt-Sant Jaume.


L´organització de la Festa Major 2003, l´Associació de Festes de Premià de Dalt, ha previst celebrar un sopar popular tot just acabat el pregó (10 del vespre), a la plaça de la Vila, que servirà de preàmbul al correfoc (11 del vespre) que recorrerà els carrers del nucli antic de Premià de Dalt.

Tot seguit, l´activitat se centrarà en dos escenaris. El primer, situat a la plaça de la Vila, on l´orquestra Parfills oferirà un ball, i el segon, a la pista exterior del pavelló poliesportiu municipal, lloc en el qual s´hi concentraran els joves per a viure una nit jove anomenada The Big House Party. Els joves col·laboradors de Premià de Dalt Ràdio (91.4 FM) punxaran la música més actual a partir de les 23:30 hores.

Els actes de dissabte 28 començaran a les 12 del migdia amb la inauguració de la Biblioteca i Arxiu Municipals als jardins de la Casa de Cultura Can Figueres. En aquest emplaçament es procedirà a la presentació del llibre de l´Espolsada (ball típic de Premià de Dalt), de Mercè Vilar i al posterior ball d´aquesta dansa a càrrec de l´Esbart l´Espolsada de Premià de Dalt.

El mateix dia, a les 6 de la tarda, el públic infantil té una cita al parc Felicià Xarrié, amb el grup Tirant´s, que amenitzaran la Festa de l´escuma, mentre que els més grans gaudiran d´un Concert de Festa Major als jardins de Can Figueres, a càrrec de l´orquestra Montgrins. Tot seguit, al pati de Sant Jaume hi haurà una ballada de sardanes i una exhibició de les colles sardanistes Violetes del Bosc, Roure, Oreig i Repuntejant. La revetlla de Sant Pere finalitzarà amb el tradicional Ball de Festa Major a càrrec de l´orquestra Montgrins, a l´exterior del pavelló poliesportiu municipal, a partir de les 11 de la nit.

La diada de Sant Pere, diumenge 29 de juny, començarà l´activitat festiva amb una plantada de gegants a la plaça de l´Espolsada i un esmorzar de totes les colles participants. A les 11.30 a la Parròquia de Sant Pere es celebrarà la Solemne Missa Concelebrada –amb l´acompanyament de l´orquestra Montgrins-, després de la qual es rependrà l´activitat gegantera amb una cercavila pels carrers de Premià de Dalt i una ballada de tots els gegants a la plaça de la Vila. L´activitat continuarà a les 6 de la tarda, quan els Pepsicolen faran bellugar els cossos dels nens i nenes que assisteixin a l´actuació que aquest engrescador grup oferirà al parc Felicià Xarrié.

El mateix diumenges, a les 9 del vespre, el pati interior de l´Ajuntament serà l´escenari idoni per a encetar la XXVI edició del festival de Música del Maresme, amb un concert a càrrec d´Eva Prat i Meritxell Fernández (flauta travessera i piano).

La cloenda de la Festa major 2003 es farà amb el Gran Castell de Focs d´Artifici (10:30 hores) al Camp Municipal d´Esports i la Nit Country a l´exterior del pavelló poliesportiu.

Cal destacar que tots els actes de la Festa major 2003 són gratuïts a excepció del ball de Festa Major de dissabte 28 de juny, que té un preu de 6€ –venda d´ entrades i reserva de taules el dia 26 de juny, a l´Ajuntament, en horari de 18 a 20h- i la Nit Country del dia 29 (el cost és de 3€)