Editada la primera Guia d´Enoturisme DO Alella

La publicació recull 89 espais enoturístics i un centenar de vins de la  Denominació d´Origen

 

El territori DO Alella ja disposa d´una important eina de difusió de les propostes d´enoturisme que s’ofereixen durant tot l´any a la Denominació d´Origen: la Guia d´Enoturisme de la DO Alella. La publicació forma part de la col•lecció de guies de promoció dels vins catalans i de l´enoturisme a Catalunya, realitzades per el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, va assitir a la presentació

En el seu recorregut per la DO Alella, Tolosa ha tingut com a companya de viatge Clara Antúnez, sommelier i dietista nutricionista. Els dos reconeguts especialistes han visitat, degustat, tastat, fotografiat i valorat l’oferta turística del món del vi d’aquest petit gran territori i han recollit aquesta experiència en la Guia.

 
El Consorci DO Alella va apostar per la necessitat de posar en valor i donar visibilitat els atractius de la Denominació d’Origen Alella, d’una manera estructurada, per tal de caminar cap a la consolidació de la destinació enoturística del territori. El mapa de recursos de la Guia es converteix en el primer dibuix que aglutina tota la informació que el turista necessita per a assegurar-se l’èxit de la visita: 8 cellers, 9 projectes d’elaboració de vi, 49 restaurants, 7 allotjaments, 7 vinateries, 8 visites culturals/museus, 6 esdeveniments enoturístics i 2 empreses de serveis i agències especialitzades del món del vi.


La maresmenca Carme Ruscalleda, cuinera amb més estrelles Michelin del món, signa el pròleg d’aquesta Guia, en una presentació que segueix la línia del seu discurs: posar en valor la qualitat del producte de proximitat, com a tret genuí d’identitat.


 
Pel que fa a l’apartat de vins de la Guia, es va crear un grup de tast format per 13 persones del món del vi, tots ells amb vincles professionals i emocionals amb el territori de la Denominació d’Origen, com Joan Lluís Gómez, sommelier del Sant Pau de la Carme Ruscalleda, i Montse Velasco, Nas d’Or 2011 i sommelier de La Cuina del Guinardó. Els especialistes convidats van tastar i puntuar més de 90 referències del territori. Vins blans, negres, rosats, escumosos, dolços, generosos… amb personalitat DO Alella.


La identitat dels vins, el paisatge de vinya, la història, la cultura del territori i els esdeveniments enoturístics queden recollits a aquesta publicació, amb més de 200 fotos a color que enamoraran els lectors i atrauran els enoturistes al territori.