El CCM organitza una jornada per intentar aturar l’expansió del mosquit tigre al Maresme

Com és, quan i perquè apareix al mosquit tigre al Maresme?
Quines implicacions té la seva presència entre nosaltres per a la salut de la població?
Aquestes i d’altres relacionades amb el mosquit tigre són qüestions que sovint es plantegen els responsables tècnics i polítics dels ajuntaments maresmencs i la ciutadania en general. Experts en la matèria intentaran donar-hi resposta en el decurs de la jornada que ha organitzat el Consell Comarcal del Maresme per al dimecres 1 d’octubre.


L’any 2006 el mosquit tigre va fer la seva aparició a la comarca del Maresme. El primer municipi en el qual es va detectar la seva presència va ser Caldes d’Estrac. Un any després, el 200, es va confirmar que havia arribat a 4 municipis maresmencs més: Arenys de Mar, Canet de Mar, El Masnou i Montgat.

Aquest estiu s’han donat diverses veus d’alarma. A Tordera s’ha confirmat la  seva presència i s’està investigant si són mosquits tigres els detectats en una parell més de municipis de la comarca del Maresme.

El Consell Comarcal del Maresme, a través del servei de Salut Pública, ha organitzat una jornada informativa adreçada a tècnics i responsables polítics municipals per explicar la nova situació creada a partir de l’aparició d’aquesta espècie de mosquit.

La jornada es farà a la sala d’actes del Maresme Centre de Negocis (passeig del Callao s/n de Mataró).  Per assistir-hi, heu de formalitzar la inscripció emplenant el formulari que trobareu, clicant aquí

PROGRAMA de la Jornada ATUREM L’EXPANSIÓ DEL MOSQUIT TIGRE AL MARESME

10.00h: Benvinguda i presentació de la Jornada, a càrrec de Sílvia Tamayo, consellera delegada de Territori i Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme.

10.05h: El què, el com i el quan del mosquit tigre, a càrrec d’Antoni Torrell (Forestal Catalana, SA)

10.50h: Precs i preguntes

11.00h: Descans

11:30h: Implicacions del mosquit tigre en la salut de la població, a càrrec de Neus Cardeñosa (Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública) i d’Irene Corbella (Agència de Protecció de la Salut. Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya)

12.15h: Precs i Preguntes

12.25h: Cloenda