El CCM porta una cercavila ambiental a 12 municipis per millorar la recollida selectiva

 
El Consell Comarcal del Maresme ha donat un nou aire a la campanya de sensibilització ambiental “Apuntat’ho: Recicla BÉ“. L’objectiu continua sent el mateix: fomentar la recollida selectiva de les tres fraccions clàssiques (paper i cartró, vidre i envasos) i augmentar-ne la seva qualitat tot reduint el volum de materials inapropiats que es dipositen als contenidors blau, verd i groc. La novetat està en el format. A partir d’una cercavila ambiental, s’animarà la població a plantejar dubtes i a col·laborar activament en l’increment de la qualitat de la recollida selectiva d’aquestes tres fraccions.

Tal i com ha apuntat el Conseller Delegat de Medi Ambient, Antoni Valls, hem detectat que un 2% dels materials que es recullen en el contenidor de vidre són impropis. En el cas del paper i cartró aquest percentatge puja fins al 6% i en el cas dels envasos els impropis pugen fins el 30,9%”. Davant d’aquestes dades, “enfoquem la campanya ambiental cap a la reducció dels impropis, principalment en el contenidor groc.

La campanya està dissenyada per arribar a un públic familiar d’una manera lúdica, festiva i educativa. Per aconseguir-ho, el Consell Comarcal portarà als 12 municipis en els quals gestiona el servei de recollida selectiva un espectacle de teatre al carrer acompanyat de música de percussió que, en format cercavila, recorrerà els eixos viaris més importants de les poblacions maresmenques.

L’espectacle, anomenat “batuambient” combina l’actuació de 60 percussionistes (en els municipis més grans) i 10 actors que conviden la població a sumar-se a la cercavila del bon reciclatge i acostar-se a la carpa on els educadors ambientals solventaran els seus dubtes sobre els materials/objectes que es poden dipositar a cada contenidor.

La primera cercavila ambiental a Pineda de Mar

La campanya comença demà, 21 de desembre, a Pineda de Mar i clourà el 23 de febrer de 2014 a Sant Iscle de Vallalta. També anirà a Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Dosrius, El Masnou, Òrrius, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Susanna i Teià.

Tot i que en aquesta primera fase se centra en aquests municipis, el Consell Comarcal ha ofert l’espectacle a la resta de poblacions maresmenques per si el volen incorporar en les seves programacions de sensibilització ambiental.

Podeu veure el calendari i el material de la campanya, CLICANT AQUÍ