El CCM promou el lloguer social d’habitatges buits subvencionant propietaris i llogaters

 

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una línia de subvenció per ampliar el parc d’habitatges de lloguer social a la comarca. Els ajuts van destinats tant a propietaris com a llogaters. En el cas dels primers, s’atorga un ajut econòmic a les persones que disposen d’un habitatge lliure i desocupat i el volen posar en lloguer mitjançant el programa de la Borsa de Mediació del CCM. Pel que fa als llogaters, els ajuts es destinen a les persones que al llarg de 2014 han llogat l’habitatge a través també de la Borsa de Mediació comarcal. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 31 d’octubre de 2014.

Els ajuts econòmics aprovats pel Consell Comarcal del Maresme especifiquen tres línies d’ajut:


1: Subvencionar una part dels arranjaments, condicionament, reparació de desperfectes i altres incidències de caràcter puntual dels habitatges llogats mitjançant el programa de la Borsa de Mediació. Aquest ajut està destinat als propietaris d’habitatges que han llogat durant el 2014 el seu habitatge mitjançant la Borsa de Mediació per al lloguer social. La seva finalitat és que l’habitatge es pugui tornar a llogar amb bones condicions a través del mateix programa.


2: Subvenciona la tramitació de la cèdula d’habitabilitat, el certificat d’eficiència energètica i una part de les despeses dels arranjaments, condicionament i reparació de desperfectes per llogar l’habitatge mitjançant el programa de la Borsa de Mediació. Aquest ajut està destinat a les despeses de tramitació de la documentació necessària per a la posada a punt de l’habitatge realitzades durant el 2014, amb la condició que l’habitatge es posi en lloguer mitjançant el programa de la Borsa de Mediació durant un període mínim de tres anys.


3: Subvenciona la fiança dels lloguers a través del programa de la Borsa de Mediació. Aquest ajut està destinat a aquelles persones físiques, arrendatàries i titulars d’un habitatge de lloguer de vivenda habitual subscrit durant l’any 2014 mitjançant la Borsa de Mediació.

DOCUMENTACIÓ: