El Consell Comarcal col·laborarà amb el Servei Català de Trànsit en la difusió del programa d’informació i atenció a les víctimes d’accidents de circulació

 

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, i el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio,  han signat un conveni de col·laboració per publicitar i expandir la informació sobre el Servei d’Atenció a les Víctimes i Afectats d’Accidents de Trànsit. 

Aquest Servei, que va entrar en funcionament el passat mes de març,  té com a objectiu facilitar que les víctimes d’accidents de trànsit i els seus familiars puguin tornar el més ràpid possible a la normalitat. “És la tercera fase de la seguretat que faltava per implementar. Teniem la primera, la de prevenció, i la segona, la d’actuació en el moment en què es produeix un accident. Ens mancava establir mecanismes d’atenció i assessorament a les persones afectades una vegada ha passat el sinistre”, ha explicat Joan Aregio en l’acte de signatura del conveni amb el Consell Comarcal.

El una iniciativa pionera a l’Estat espanyol i que ofereix a les víctimes i familiars d’un accident de trànsit un servei d’ajuda, orientació i informació perquè puguin realitzar els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent, i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant un accident de trànsit.

El servei està organitzat per orientar la persona afectada segons la proximitat que demani. Així es posa a disposició de l’usuari un telèfon gratuït, el 900 100 268, al qual es pot trucar de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 20 h. Si es prefereix, es pot consultar i obtenir informació sobre el SIAVT i sobre els recursos disponibles al web victimestransit.gencat.cat.

A més, el Servei Català de Trànsitha editat el manual del SIAVT, una guia adreçada a les víctimes d’accident de trànsit i als seus familiars i que ofereix orientació en les qüestions jurídiques, administratives, socials i psicològiques que es plantegen arran d’un sinistre.

Podeu accedir al manual, CLICANT AQUÍ