El Consell Comarcal contracta 30 persones aturades que no perceben cap prestació

Treballaran en 17 ajuntaments del Maresme

 

30 maresmencs i maresmenques s’acaben d’incorporar al món laboral gràcies al “Programa Treball i Formació per a persones aturades perceptores de la renda mínima d’inserció i no perceptores de cap prestació”. Aquest programa, gestionat pel Consell Comarcal, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i per fons provinents de l’Estat i del Fons Social Europeu.

Les persones que s’han incorporat a aquest programa ja han signat el contracte que els permet tenir treball fins el 28 de maig de 2015. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va presidir la reunió en la qual se’ls va donar la benvinguda i se’ls va informar dels detalls del Programa en el qual participen.

Aquestes persones, tot i estar contractades pel Consell Comarcal, treballaran a 17 ajuntaments del Maresme on desenvoluparan tasques d’auxiliar administratiu i feines de suport a le brigades municipals: jardineria, manteniment, arranjaments….. Els municipis que participen d’aquest programa són: Alella, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Sant Pol de Mar, Tiana i Vilassar de Dalt.

Comptant aquest darrer programa, el CCM ha dut a terme al llarg de 2014 la contractació de 64 persones en situació d’atur. El passat 31 de juliol es va inciar un altre Programa de Treball i Formació adreçat en aquest cas a persones en situació d’atur beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció mitjançant el qual es va contractar 34 persones que estaran treballant fins el 30 de gener de 2015.

Ambdós programes tenen un doble objectiu, per una banda oferir una contractació, una experiència laboral a les persones aturades dels col•lectius perceptors de la Renda Mínima d´Inserció i del de no perceptors de cap prestació; i per l´altre una formació, per augmentar la seva qualificació, fet que impulsa i millora la seva ocupabilitat i facilita la seva inserció laboral després d’acabar el seu contracte. 

Les accions  concretes del programa que s’intercalen en tot el període de contractació són:

  • Accions d´experiència laboral: Adreçades a facilitar la pràctica laboral dels participants mitjançant el desenvolupament de treballs de caràcter públic i interès social durant un període de 6 mesos i  una jornada laboral del 100% en diferents ajuntaments de la comarca.
  • Accions formatives: Adreçades al desenvolupament d´una activitat formativa professionalitzadora, obligatòria per a tots els participants de les accions d’experiència laboral.