El Consell Comarcal contracta 63 persones aturades en el marc del Programa Treball i Formació 2013-2014

Les 63 persones aturades contractades pel Consell Comarcal realitzen la seva feina en algun dels 21 ajuntaments del Maresme que participen en el programa Treball i Formació 2013-2014 impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que compta amb el finançament del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, del Ministeri de Treball i Seguretat Social i del Fons Social Europeu

Els 21 ajuntaments de la comarca on estan treballant aquestes persones són: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d´Estrac, Dosrius, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Tordera i Vilassar de Dalt.

El Consell Comarcal del Maresme està portant a terme aquest “Programa  Treball i Formació”, dins del qual hi ha dos projectes: Programa Mixt de Treball i Formació adreçat a persones aturades, prioritàriament majors de 30 anys, que han exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi, i el Programa de Treball i Formació adreçat a persones aturades perceptores de la Renda Mínima d´Inserció. Els programes estan subvencionats pel SOC amb fons provinents de Pressupostos Generals de l´Estat i el Fons Social Europeu.

Aquests projectes formen part del conjunt de polítiques actives d´ocupació que aquestes administracions públiques organitzen, financen i executen en el període 2013 – 2014.
 
L´objectiu dels programes és combinar la  formació específica i l´experiència professional com a metodologia per millorar l´ocupabilitat i facilitar la inserció laboral futura.

Es combinen dos tipus d´accions:

  • Accions d´experiència laboral: El Consell Comarcal del Maresme realitza les contractacions, adreçades a proporcionar la pràctica laboral dels participants mitjançant el desenvolupament de treballs de caràcter públic i interès social durant un període de 6 mesos i  una jornada laboral del 100%  i que de comú acord es realitza en diferents ajuntaments de la comarca.
  • Accions formatives: Adreçades al desenvolupament d´una activitat formativa professionalitzadora, obligatòria per a tots els participants de les accions d´experiència laboral.

“Aquest projecte està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa mixt Treball i Formació adreçat a persones aturades, prioritàriament majors de 30 anys o més, que han exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi regulat per l´Ordre EMO 210/2013  i el Programa de Treball i formació adreçat a persones perceptores de la Renda Mínima d´Inserció, regulat per l´ordre 281/2013”.