El Consell Comarcal del Maresme contracta 61 persones en el marc del programa Treball i Formació 2017

 

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa i la Consellera Delegada de Promoció Econòmica, Alícia Rodríguez, han donat la benvinguda avui a les 61 persones majors de 45 anys i en situació de desocupació que ha contractat l’administració comarcal en el marc del programa Treball i Formació 2017. Aquestes persones tindran un lloc de feina a l’administració (22 ajuntaments i el propi Consell Comarcal) durant un període que oscil·la entre els 6 i els 12 mesos.

Tal i com reflecteix mensualment el Report d’Atur del Maresme, el 55,80% de les persones sol·licitants de feina són de més de 45 anys. Generalment tenen càrregues familiars i la seva inserció laboral és més difícil perquè necessiten un reciclatge professional. La diagnosi de la realitat maresmenca, ha fet que el Consell Comarcal hagi apostat per facilitar el retorn al món laboral d’aquest col·lectiu adherint-se al programa Treball i Formació 2017 que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquest Programa té dues línies d’actuació:

LINIA A: Per a persones en situació d’atur no preceptores de prestacions o de subsidi per desocupació

LÍNIA B: Persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció.

En total, el Consell Comarcal ha contractat 61 persones que s’incorporaran dilluns a diferents ajuntaments del Maresme i al propi Consell Comarcal realitzant tasques de neteja, horticultura i jardineria, pintura i empaperament, auxiliar administratiu i auxiliar administratiu amb atenció al públic.

Els ajuntaments que comptaran amb aquests nous treballadors i treballadores són: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Montgat, Palafolls, Premìà de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.