El Consell Comarcal del Maresme i la Federació de Municipis del Sud del Líban col·laboraran en desenvolupament sostenible

 

El Maresme i els municipis del sud del Líban han establert llaços de cooperació per avançar en polítiques i actuacions de desenvolupament sostenible que contribueixin a millorar la qualitat de vida tot respectant l’entorn. Les relacions entre els dos territoris tenen el seu punt de partida en el conveni signat avui entre el President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el President de la Federació de Municipis de la perifèria sud del Líban, Mohamad Chafic Dergham.

L’acord subscrit entre les dues administracions permetrà establir intercanvis i cooperació en matèries mediambientals, ciència i tecnologia, transport verd, ecologia urbana i tots aquells projectes que afavoreixin l’eco-desenvolupament.

El Consell Comarcal del Maresme treballa tranversalment en polítiques sostenibles que ajudin a mitigar els efectes del canvi climàtic, un problema a escala global que es manifesta, sovint de forma dramàtica, a l’àmbit local. Un dels darrers efectes detectats a la comarca és el de l’afectació de les pinedes de pi pinyer.

Davant d’això, el Consell Comarcal considera fonamental la col·laboració d’administracions, entitats, empreses i ciutadans en trobar fòrmules que permetin un desenvolupament sostenible del planeta.