El Consell Comarcal presenta el II Pla d’Igualtat de Gènere

 

El Consell Comarcal del Maresme ha presentat el II Pla d’Igualtat de Gènere que, amb el suport de la Diputació i l’Institut Català de les Dones, vol avançar cap a una comarca més equitativa, justa i amb plena igualtat de gènere. El Conseller Delegat de Benestar Social, Jordi Mir, la Presidenta de l’ICD, Núria Balada, i Mireia Daniel, Cap de l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona van coincidir a qualificar d’imprescindible aquesta eina que “ens obliga a incorporar i assumir nous reptes en la nostra feina i els nostres plantejaments”.

Aquest Pla que tindrà una vigència fins 2020 parteix de l’experiència de l’anterior que posava especial èmfasi en l’abordatge de la violència masclista. L’avaluació de les accions dutes a terme i l’anàlisi de la societat actual són el punt de partida d’aquest nou Pla de Polítiques d’Igualtat que s’estructura en 3 eixos:

  1. La transversalitat de gènere en el desplegament de les polítiques d’igualtat del territori. 
  2. El reconeixement legal del col·lectiu LGTBI
  3. L’elaboració del protocol comarcal de l’abordatge de la violència masclista.

Aquestes línies estratègiques impliquen una nova forma d’abordar els projectes comarcals i, com ha avançat el Conseller de Benestar Social, la propera creació del servei comarcal d’Igualtat que inclourà tots els col·lectius discriminats per raó de gènere.

El Pla va ser presentat ahir a representants dels diferents ajuntaments del Maresme.