El Consell Comarcal presenta projectes a la Marató de la Pobresa de TV3 i al Fondo Ikea Colabora

 

El Consell Comarcal cerca col·laboració econòmica privada per tirar endavant projectes socials per atendre necessitats de famílies del Maresme en situació de pobresa i/o risc social. En concret, ha presentat un projecte a la Marató de la Pobresa que farà TV3 el proper 27 de maig i dos a l’edició 2012 del Fondo IKEA Colabora .

Segons dades dels serveis socials comarcals, al Maresme hi ha 3.526 infants, d’entre 3 i 12 anys, que es troben en situació d’extrema pobresa i/o alt risc social. Davant d’aquestes xifres i tenint en compte que els nens i nenes són un dels col·lectius més vulnerables en el context econòmic actual, el Consell Comarcal està presentant projectes vinculats, principalment a la infància, a fundacions i entitats per aconseguir finançament privat.

Els darrers que s’han presentat han estat a la Marató de la Pobresa (impulsada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), a través de les seves empreses filials de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, i la Fundació La Marató de TV3) i al Fondo IKEA Colabora (iniciativa de caràcter social d’aquesta firma comercial per recolzar projectes que millorin les condicions de vida dels nens i de les seves famílies en l’àmbit de la salut i l’educació).

El projecte presentat a la Marató de la Pobresa vol  facilitar que els nens i nenes més desfavorits de la comarca puguin accedir a les activitats dels casals d’estiu municipals atès que l’educació en el lleure és fonamental per al desenvolupament.

També estan vinculats amb la infància els dos projectes presentats a la convocatòria del Fondo IKEA Colabora:

Escola de mares amb fills en situació d’alt risc social: Aquest projecte té l’objectiu de prevenir i disminuir les situacions d’alt risc dels menors amb què està treballant l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Maresme (EAIA) mitjançant la formació a les mares en bones pràctiques parentals. Es podrien beneficiar 60 mares amb fills menors d’entre 0 i 12 anys. Aquesta xifra representa el 10% de tots els casos d’alt risc en què intervé l’EAIA.

Beca IKEA de menjador escolar per a menors en situació d’alt risc social: El Consell Comarcal demana aquest ajut econòmic perquè 154 menors en situació d’alt risc social puguin accedir als serveis de menjador durant tot el curs escolar.