El Consell Comarcal promou 2 programes d’ocupació per aconseguir la inserció laboral de 100 maresmencs

 
Els joves i les persones aturades de llarga durada són els dos col·lectius que es podran beneficiar dels 2 plans d’ocupació que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Maresme amb el suport del Servei d’Ocupaciò de Catalunya (SOC). El projecte, que compta amb un pressupost de 450.000 euros, aportarà formació i pràctiques laborals a 100 persones.

La taxa d’atur del Maresme supera el 18%, segons les dades del mes de gener, i es troba per sobre de la mitjana provincial i catalana. La desocupació afecta tots els sectors,  tots els grups d’edat i tots els nivells de formació, però hi ha dos grups diana on s’ha detectat que és més complicada la inserció laboral: el col·lectiu de joves amb baixa formació i el d’aquelles persones que, tot i portar molt de temps en la recerca activa de feina, continuen a l’atur i ja han exhaurit les prestacions per desocupació. Aquests són els col·lectius als quals s’adrecen els programes d’ inserció laboral que durà a terme el Consell Comarcal del Maresme fins el març de 2014.

Tant el programa adreçat als joves com el que va destinat a aturats de llarga durada combinen la formació amb la pràctica laboral remunerada en empreses. 

El Consell Comarcal del Maresme ha contractat 5 persones per coordinar els programes i fer el seguiment individualitzat de cada cas. En  aquests moments s’està acabant de fer la selecció dels 40 joves i dels 60 aturats de llarga durada. La tria s’ha fet a partir de les dades facilitades pel SOC (en el cas dels aturats de llarga durada) i dels ajuntaments en el cas dels joves.

 PROGRAMA D’OCUPACIÓ PER A PERSONES ATURADES DE LLARGA DURADA

Adreçat a persones que porten més de 12 mesos inscrites de forma ininterrompuda a l’OTG com a demandant d’ocupació no ocupat, que han exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi, amb flexibilitat d’horari i de mobilitat i motivats per l’aprenentatge i el treball.

Les persones seleccionades seguiran una formació de 400 hores en algun dels següents sectors: Instal·lació d’antenes i altres dispositius electrònics en domicilis; Recuperació de residus vegetals del bosc i Tractament i elaboració de productes provinents dels escorxadors, i duran a terme les pràctiques en empreses de la comarca que rebran subvenció per realitzar la contractació.

PROGRAMA JOVES PER A L’OCUPACIÓ

Va adreçat a joves d’entre 16 i 25 anys amb baixa qualificació o que han abandonat el sistema educatiu abans d’acabar algun dels cicles acadèmics, que estigin inscrits en la OTG com a demandants d’ocupació no ocupats, amb una bona comprensió del català i el castellà i motivats pels perfils professionals ofertats.

Aquest programa oferta formació teòrica i pràctica  (300 hores) en hostaleria i en automoció i contractació per part d’empreses comarcals d’aquests rams.